Cinci articole de îmbrăcăminte pentru bărbați, pentru o iarnă elegantă și călduroasă

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 13.11.2021 - 00:07
Cinci articole de îmbrăcăminte pentru bărbați, pentru o iarnă elegantă și călduroasă

Cum iarna își intră, încet, încet, în drepturi, vestele călduroase, jachetele lejere, gecile care să facă față intemperiilor și frigului.

SHARE

Și, bineînțeles, puloverele "chic" si cardiganele pentru barbati practice nu trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat.

Dacă în zilele răcoroase de toamnă târzie o vestă matlasată, un cardigan, o jachetă tricotată, cu mâneci largi, încheiată în față cu nasturi, sau o jachetă lejeră, din fâș, rezistentă la vânt, pot asigura confortul necesar purtate doar peste cămașă, cu cât temperaturile scad se impune optarea pentru o geaca de iarna pentru barbati adecvată și, bineînțeles, pentru un pulover. Dar, nu obligatoriu. Pe sub geaca de iarnă poate fi purtată și o vestă matlasată, de exemplu, peste cămașă. Depinde de stilul fiecăruia.

Pe piață există sute de modele de geci, jachete, veste, pulovere și cardigane. Unele cu design clasic, altele cu croieli și culori ieșite din tipare, unele din materiale eco, altele „umplute” cu puf de gâscă, unele cu glugă, altele cu închidere cu nasturi, etc.

Cum să alegeți geaca de iarnă potrivită

În primul rând, geaca de iarnă trebuie să fie călduroasă și cât mai rezistentă la lapoviță și ninsoare. Pentru cei mai friguroși, este recomandată o geacă mai lungă. Există trei tipuri de căptușeli: cu puf, sintetică și cu fibre textile similare cu lâna. Gecile cu puf sunt călduroase, dar nu sunt la fel de rezistente la precipitații ca cele cu căpușeală sintetică, de exemplu.

Cum să alegeți jacheta potrivită

Jacheta poate fi casual, elegantă sau sport. Iar în funcție de material, imprimeuri sau croială, vă poate pune bine în valoare stilul. Piele, piele ecologică, lână, fâș sau, de pildă, neopren... Există atât de multe materiale și combinații de materiale din care puteți alege, încât decizia poate fi dificilă. Important este să alegeți exact ce vi se potrivește pentru activitatea desfășurată.

Cum să alegeți cardiganul potrivit

Cardiganele bărbătești au redevenit „cool” în 2021. Dacă primele cardigane erau preferate mai ales de pescari și navigatori datorită laturii lor practice, în ultimii ani, cardiganele au devenit din ce în ce mai prezente în ofertele producătorilor premium și, chiar, de lux, fiind preferate de exploratorii urbani.

Cardiganul poate fi cu nasturi sau fermoar, tricotat fin sau cu „ochiuri” mai mari, din lână, amestec de bumbac și lână sau din fibre sintetice.

Cum să alegeți vesta potrivită

Atunci când aleg cu ce să se îmbrace în sezonul rece, mulți trec adesea cu vederea avantajele unei veste matlasate. O vestă matlasată poate reprezenta o alternativă practică, din cauza lipsei mânecilor, la o jachetă sau geacă ușoră, în multe situații, fără a face rabat la confortul termic. Vestele matlasate pot fi din material textil, fâș și, de ce nu, chiar din piele. Iar unele modele sunt impermeabile și dispun și de glugă.

Cum să alegeți puloverul potrivit

Există, evident, mii de modele de pulovere. Important este să găsiți croiala care vă avantajează și să alegeți stilul care vi se potrivește.

Poate fi un pulover cu anchior, cu guler rotund sau cu guler înalt, rulat, un pulover din lână sau, de pildă, un pulover dintr-un amestec de lână și bumbac. De asemenea, croiala poate fi lejeră sau „regular fit” sau „slim fit”. Iar design-ul poate fi uni, în dungi, cu carouri sau cu fel de fel de forme geometrice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te