Ceas sau bijuterie? Ambele

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 05.06.2018 - 15:34

Ceasuri sobre, ceasuri finuțe, de dimensiuni reduse, ceasuri simple sau ceasuri complicate. În această mare de mașinării de măsurat scurgerea timpului, ceasurile-bijuterie, ce pot adăuga la orice oră un plus de stil unei ținute elegante, au un loc bine stabilit.

SHARE

Influențele vintage continuă să dicteze liniile estetice în această gamă. Pentru a echilibra, însă, într-un fel, carcasele finuțe și a le scoate, totuși, în evidență, pietrele prețioase ajung la cealaltă extremă,fiind din ce în ce mai mari, mai multe și mai îndrăzneț poziționate.
De asemenea, pietrele folosite de orologeri sunt de o calitate din ce în ce mai bună, diamantele de trei, patru carate, de exemplu, nemaifiind ceva neobișnuit. Mecanismele pe baterie, care, odată erau în vogă chiar și în acest segment de lux, fac din nou loc agrenajelor mecanice simple sau cu multiple complicații. 

Chopard L’Heure du Diamant

Anul acesta, Chopard este în anul opalului australian. Colecția Chopard L’Heure du Diamant este formată din trei ceasuri unice, cu un design clasic, ce aduce aminte de anii 1970, și cadran din opal, o piatră semiprețioasă, variat colorată, cu luciu sticlos.
Cadranul este înconjurat de un cerc realizat din diamante montate în aur alb de 18 carate. Ceasul-bijuterie este completat de o brățară verde închis, din piele de crocodil, care pune în valoare jocul irizat al opalului. 

Graff Diamond-Set Secret Timepiece

La o primă privire, Graff Diamond-Set Secret Timepiece poate părea o brățară obișnuită. Însă un ochi avizat va identifica imediat măiestria poziționării fiecărui diamant, care, apropo, a fost realizată folosind tehnologia CAD. De asemenea, fiecare piatră prețioasă are o formă atent fațetată.
În total, „greutatea“ bijuteriei ajunge la 35 de carate. Brățara are trei secțiuni articulate, pentru a se așeza cu naturalețe la încheietura mâinii. Iar ceasul apare doar la cerere, de sub o secțiune mobilă, „țesută“ cu fir din aur. Mecanismul pe bază de quarț trece neobservat în strălucirea baghetelor din diamant ce înconjoară cadranul rectangular. 

Giberg Niura High-Jewelry Timepiece

Niura este un tribut adus „epocii de aur“ în care ceasurile erau elaborate în cel mai mic detaliu pentru a deveni adevărate opere de artă.
Designul bogat, realizat dintr-un fel de panglici din aur bătute cu nu mai puțin de 2.156 dia­mante, lasă să se vadă mecanismul de tip tourbillon și „cântărește“ 8,7 carate. Iar brățara cu o montură extravagantă, definitivată cu 76 de rubine, completează perfect opera de artă. Carcasa este articulată pentru a se putea mula pe orice încheietură.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -