Ceas de colecție lansat pentru a celebra prima medalie olimpică a României obținută acum 100 de ani

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 11.07.2024 - 10:44
Ceas de colecție lansat pentru a celebra prima medalie olimpică a României obținută acum 100 de ani Foto: albiniprassa.com
Ceas de colecție lansat pentru a celebra prima medalie olimpică a României obținută acum 100 de ani Foto: albiniprassa.com
Echipa de rugby a României care a câștigat prima medalie olimpică din istoria țării noastre Foto: albiniprassa.com

Un ceas de colecție a fost lansat pentru marcarea a 100 de ani de la prima medalie olimpică a României, câștigată de echipa de rugby în 1924, la Paris.

SHARE

Un ceas de colecție a fost lansat pentru marcarea a 100 de ani de la prima medalie olimpică a României, câștigată de echipa de rugby în 1924, la Paris.

Rugby România și Albini Prassa marchează centenarul primei medalii olimpice câștigate de România prin lansarea unei colecții speciale de ceasuri. 

Ceas de colecție lansat pentru a celebra prima medalie olimpică a României obținută acum 100 de ani

Noul ceas integrează detalii istorice pentru a onora acest moment important, oferind o semnificație specială tuturor pasionaților de sport.

Citește și: Cum să-ți iei un ceas de lux autentic la un preț foarte bun. O companie elvețiană vinde în România

În mai 1924, echipa națională de rugby a României a călătorit în condiții epice la Jocurile Olimpice de la Paris. A jucat împotriva Franței și a Statelor Unite și a câștigat medalia de bronz, prima medalie olimpică obținută de România. Acum 100 de ani.

Citește și: VIDEO Povestea românului care a pus tricolorul pe ediții de colecție ale ceasurilor Tissot

„Suntem mândri de drumul parcurs de sportul nostru în ultimul secol, de pionierii din 1924 și de importanța acestui sport pentru România. Acest ceas este un tribut care marchează un moment important nu doar pentru rugby, ci și pentru sportul românesc”, a spus Alin Petrache, Președintele Rugby România.

„Suntem dedicați excelenței și timpului, iar centenarul primei medalii olimpice câștigată la Paris in 1924 de rugbyul romanesc, reprezintă o oportunitate unică de a sărbători bogata istorie și patrimoniu ale acestui sport.

Pentru acest proiect, am ales marca UNDONE ca partener pentru fabricarea unei ediții limitate la 100 de piese, fiecare ceas având pe cadran o reproducere a medaliei de bronz din 1924, câștigată exact acum 100 de ani. 

Întrucât doar un ceas are puterea de a captura în el vibrația unui moment atât de important, dorim ca aceste creații să fie martore ale istoriei și să dăinuie alături de fiecare purtător, secundă cu secundă”, a declarat Ion Schiau, fondator Albini Prassa.

Citește și: Românul care a pus Bucureștiul pe meridianul Tissot

„Suntem onorați să continuăm parteneriatul nostru cu Rugby România, după ce am realizat deja două colecții între 2018 și 2019. Ceasurile și rugby-ul au o lungă tradiție în România, încă din 1937, când au fost create ceasuri dedicate unei cupe speciale de rugby desfășurată la București”, a mai adăugat Ion Schiau

Fascinați de aventura epică din 1924, lansarea ceasului aniversar reprezintă o continuare naturală a angajamentului lui Albini Prassa față de acest parcurs fantastic.

În colaborare cu Sports d’Epoque, firma a lansat deja replica tricoului din 1924, reafirmând astfel dedicarea companiei față de acest sport.

Pe lângă evocarea valorilor rugbyului, inițiativa subliniază și angajamentul lui Albini Prassa în susținerea sportului din România. Această colaborare reflectă nu doar măiestria și pasiunea pentru ceasuri, ci și dăruirea față de comunitate și căutarea constantă a valorilor autentice.

Fiecare ceas aniversar devine astfel o fereastră în timp, o modalitate de a păstra vie amintirea unei istorii încărcate de momente memorabile. Într-un secol de la prima medalie olimpica, rugbyul romanesc  și-a croit drumul spre inimile suporterilor, iar aceste ceasuri reprezintă nu doar o modalitate de a sărbători trecutul, ci și de a construi viitorul, secundă cu secundă.

Ceasurile aniversare ale celor 100 de ani de la prima medalie olimpica a României in parteneriat cu Rugby România, precum și colecțiile de ceasuri reprezentate de Albini Prassa, se pot achiziționa fizic de la Maison Albini Prassa, din strada Belgrad, nr. 12 sau online accesând https://www.albiniprassa.com.

Albini Prassa, de 20 de ani în România

Albini Prassa este o companie cu rădăcini în Elveția și România, serbează 20 de ani in această luna, începând activitatea în România în anul 2004, mai întâi ca distribuitor de ceasuri elvețiene, primul brand fiind Tissot.

Ulterior, compania s-a specializat în promovarea și consolidarea imaginii brandurilor internaționale partenere, inclusiv Bulgari, Franck Müller, Laurent Ferrier, Urwerk, Louis Erard, ZRC, Bomberg și Tissot.

Albini Prassa a inițiat mai multe colecții și ediții limitate pentru România, cum ar fi TISSOT România 1918-2018, TISSOT Stejarii și Stejarul de Aur, Bomberg Loop, QlockTwo ediția România, TISSOT Heritage Săgeata Orientului și Undone FC Rapid 100 de ani. În 2018, Albini Prassa a intrat pe piața de retail prin Maison Albini Prassa, un loc unde ceasurile și experiențele personalizate de brand se întâlnesc.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te