Câți bani poți câștiga în mod real din propriul tău blog (P)

DE Newsweek România | 12.11.2019 - 12:28

Oricine „se plimbă" pe internet ajunge, cel puțin ocazional, să găsească informațiile pe care le caută pe diverse bloguri.

SHARE

Unii chiar se abonează la avertizări și noutăți transmise de anumiți bloggeri și își iau multe informații de pe astfel de websiteuri. Există fel de fel de bloguri, cu diverse teme și diverse tipuri de abordare.

Foarte multe dintre ele găzduiesc publicitate, într-o formă sau alta. Pentru utilizatorul neinițiat, dar interesat, apare astfel întrebarea: câți bani se pot câștiga în mod real administrând propriul tău blog?!

Dincolo de imaginea cool, la modă, tinerească, a fi blogger poate reprezenta o activitate profitabilă. Indiferent de vârstă, deși cei mai mulți bloggeri sunt tineri. Cât profit, depinde de blog și de... blogger.

Poți câștiga suficienți bani încât aceasta să fie unica activitate din care să te poți întreține? Nu este imposibil, dar sunt puține astfel de cazuri. Și nu ne referim la bloggerii care erau deja persoane publice (cazuri speciale așadar), pentru care lucrurile sunt mult mai simple, ci la oamenii obișnuiți, care pornesc de la zero în mediul online, cel mult de la un număr mare de prieteni pe rețelele de socializare (ceea ce va ajuta desigur).

În principiu, realistic vorbind, un blog poate reprezenta mai degrabă o activitate part time, un extra job, care cu timpul îți poate determina diverse alte oportunități. Poți ajunge să îți bazezi viața profesională pe blog, însă de fapt făcând și alte activități la care ai avut acces tocmai pentru că ai fost un blogger de succes.

Altfel spus, blogul îți poate deschide multe uși și te poate ajuta să avansezi profesional, deci și să câștigi mai mulți bani.

Cele mai multe avantaje din administrarea unui blog apar în rândul celor care lucrează sau vor să lucreze în media & advertising - includem aici jurnalism, publicitate, relații publice, marketing, chiar SEO și multe altele.

De asemenea, avantaje multe sunt și în zona IT&C, pentru bloggerii de profil. În principiu însă, orice nișă ai exploata, dacă o faci bine, ai șanse de a avansa și de a te dezvolta grație blogului tău. Vei câștiga oricum reputație, iar de aici se ajunge rapid și la partea financiară.

Să lansezi un blog nu costă deloc mult, o poți face aproape gratis, dacă ai puține cunoștințe online sau dacă cel puțin ai timp să studiezi resursele de pe internet. Plătești destul de putin pentru găzduire web si pentru domeniu web, iar pentru platforma de editare, dacă alegi Wordpress, ai putea porni chiar fără costuri. Cel mai probabil, în primele luni nu vei câștiga bani.

Ai nevoie să-ți construiești o audiență, să ai trafic. Cel mult poți participa la concursuri pentru bloggeri și poți primi bani sau alte premii de valoare - sute de lei, sute de euro.

Cu timpul, vei putea include publicitate online cu plată în funcție de numărul de click-uri pe reclame, bannere dedicate, precum și mecanisme de afiliere.

Totul depinde de tine, de modul în care acționezi, de resursele pe care le implici, de timpul alocat și... de talentul tău. Poate și de noroc, de alegeri, de modul în care te dezvolți, de oportunitățile de care profiți.

Pentru a nu evita partea de sume, ai șanse reale să câștigi de la câteva sute de lei pe lună la câteva sute de euro pe lună, într-o variantă foarte bună.

Foarte, foarte puțini bloggeri reușesc să trăiască exclusiv din blogul lor. Cei mai mulți folosesc blogul pentru a-și suplimenta veniturile sau pentru a-și construi mai ușor o afacere în mediul online ori pentru alte interese concrete.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te