Cât de sigur e să mergi în vacanță în Albania? ”Poliția numai nu i-a pus la jug pe agresori”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 20.06.2024 - 09:43
Cât de sigur e să mergi în vacanță în Albania - Foto: Forum Albania/ Sergiu Diaconu - rol ilustrativ

Albania este o destinație de vacanță subestimată în Europa. Până nu demult, era evitată, fiind cunoscută pentru corupție sau crimă organizată. Însă țara are peisaje uimitoare și oameni ospitalieri.

SHARE

Albania începe să devină o destinație tot mai căutată de turiști. La vest este mărginită de Marea Adriatică, iar la sud-vest,de Marea Ionică.

Are plaje superbe, locuitori ospitalieri, mâncare bună și prețuri la cazare relativ mici. 

Însă, până nu demult despre Albania se vorbea ca despre o țară coruptă și nesigură din cauza grupărilor de crimă organizată. Dar și aceste temeri sunt spulberate de cei care o vizitează. 

Cât de sigur e să mergi în vacanță în Albania? Poliția numai nu i-a pus la jug pe agresori

Pe un grup destinat vacanțelor în Albania, turiștii caută păreri despre această țară, mai ales despre cât de sigură este pentru vacanțe. 

”Este sigură Albania pentru două fete singure? Am auzi foarte multe păreri unele fiind bune și altele mai puțin bune. Aș dori să știu dacă este ok”, a cerut părerea o turistă.

Citește și: Românii controlați la granița între 2 state UE pe care le vizitează des. Se aplică „modelul Albania”

Cei care au călătorit acolo spun că nu au avut probleme de siguranță în această țară. Iar cei care locuiesc în Albania transmit că autoritățile își fac treaba. 

”Eu stau aici de 2 ani. Niciodată nu au pățit ceva femeile, turistele. Nu vorbiți doar "că după părerea voastră" că așa vi s-a părut .... în România femeile și copiii nu pot ieși singure pe stradă în Albania oriunde pot ieși singure la orice oră din noapte.

Aici dacă o femeie denunță un bărbat imediat îl arestează și mai i-a și bătaie. Toate cazurile anormale care au avut loc în Albania au fost doar în familie. Nu vreți să știți ce au pățit soții aceștia. Numai nu i-au pus pe jug poliția”, a spus un român care locuiește în Albania.

Turiștii au numai vorbe de laudă.

”Este al doilea an când venim în Albania în concediu.totul e safe, oamenii primitori. Veniți fără griji, chiar merită!”

”Este mai sigur decât în România. Oamenii sunt primitori, poliție este peste tot, mai ales în zonele turistice , mergeți liniștite!”

Citește și: Coldea, consilier al premierului Albaniei. Scandal uriaș la Tirana cu implicarea fostului șef SRI

”Părerea mea e să mergeți liniștite, nu e cu nimic mai periculos ca în România. Asta nu înseamnă că nu au uscăturile lor.
Am doar amintiri plăcute din Albania. Personal, eu nu mai merg acolo din cauza hoardelor de turiști care strică tot pe unde ajung...
La prima vacanță în Albania, am stat 2 săptămâni cu 700 eur/ 2 apartamente de lux, 3 persoane și plăteam 2-3 euro pe 2 șezlonguri fiindcă voiam figuri, în primul rând lângă mare... Acum mă îngrozesc când citesc ce prețuri sunt...
Vacanță plăcută!”
 
Albania, aflată în Peninsula Balcanică din sud-estul Europei, este o țară mică cu coastele Adriatice și Ionice și un interior traversat de Alpii albanezi. Țara are multe castele și situri arheologice. Capitala Tirana se concentrează pe întinsa Piață Skanderbeg, locul Muzeului Național de Istorie, cu exponate care acoperă antichitate până la postcomunism și Moscheea Et'hem Bey cu fresce, scrie wikipedia

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te