Care este cea mai vârstnică persoană care a terminat un masterat? A absolvit liceul în 1950

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 20.12.2023 - 17:16
Americanca Minnie Payne a terminat masteratul la 90 de ani - Foto: Facebook/University of North Texas

Care este cea mai vârstnică persoană care a terminat un masterat? A absolvit liceul în 1950, dar nu a renunțat la gândul de a obține o diplomă universitară, apoi de a face un masterat. La 90 de ani, americanca Minnie Payne și-a împlinit visul, stabilind și un record.

SHARE

Care este cea mai vârstnică persoană care a terminat un masterat? Deși a absolvit liceul în 1950, o femeie din SUA a avut ambiția de a termina o facultate și, mai mult, de a obține un masterat. Ea tocmai a devenit, astfel, cea mai vârstnică persoană care obține o diplomă universitară, la orice nivel academic.

Care este cea mai vârstnică persoană care a terminat un masterat? A absolvit liceul în 1950

Dorința de învățare nu cunoaște limite, nici măcar când este vorba de numărul anilor din buletin.

O americancă de 90 de ani, Minnie Payne, a devenit cea mai vârstnică persoană care a terminat un masterat la o universitate, respectiv la University of North Texas.

Chiar dacă Payne a absolvit liceul în 1950, nu a vrut să renunţe la studii şi a ajuns astfel să bată şi un record. 

Femeia a spus că educația nu a fost o parte esențială a copilăriei sale, fiind născută în sărăcie în Carolina de Sud, din muncitori necalificați din industria textilă.

Ea a spus că părinții ei „nu au realizat valoarea educației, așa că nu a avut pe nimeni care să o ajute sau să o încurajeze”.

„Am trăit într-o lume foarte mică”, a spus Payne, potrivit ABC News. „Eram săraci, dar nu ne dădeam seama că eram săraci pentru că toți ceilalți erau în aceeași barcă"

După ce a absolvit liceul, acum peste șapte decenii, pe vremea președintelui Eisenhower, Payne a avut mai multe locuri de muncă. Ea a lucrat, printre altele, ca reporter de tribunal, profesor suplinitor sau făcea transcrieri. 

Citește și: Iliescu, 4200 € pensie și 325.000 € venituri. Stă într-o vilă de 180 mp în centrul Bucureștiului

După ce s-a pensionat, a vrut să facă ceva constructiv cu viața ei.

Astfel că, la vârsta de 73 de ani, a obținut diploma de licență la Texas Woman's University. Având în vedere experiența sa profesională în domeniul scrisului, a decis că vrea să continue să lucreze cu cuvintele.

„Când mi-am obținut diploma de licență, am început imediat să lucrez ca scriitoare și, timp de aproximativ 16 ani, între programul de licență și cel de masterat, am scris și am editat texte. Nu am stat degeaba”, a spus ea.

La sfârșitul săptămânii trecute, Payne a pășit pe scenă la ceremonia de absolvire de la University of North Texas, însoțită de nepotul ei, pentru a-și primi diploma de master în studii interdisciplinare.

Ea a devenit cel mai în vârstă absolvent care și-a terminat cursurile și a obținut diploma la universitate, la orice nivel academic. 

Citește și: Recunoașteți personajul? Iubita actriță ar fi împlinit 88 de ani. A fost măritată de două ori

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te