Care au fost cele mai populare nume date nou-născuților, în 2023? Cine conduce topurile, pe sexe?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 31.12.2023 - 18:03
Alegerea numelui pentru un bebeluș nu este un lucru simplu - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ

Care au fost cele mai populare nume date nou-născuților, în 2023? Alegerea unui prenume, ce-i va oferi o identitate specială bebelușului, nu este mereu un lucru simplu de decis. Dar, se pare că părinții au avut, în anul ce tocmai se termină, câteva variante preferate.

SHARE

Care au fost cele mai populare nume date nou-născuților, în 2023? Alegerea prenumelui pentru bebeluși nu este mereu ușoară, dar e pare că părinții au câteva variante preferate, cel puțin în Marea Britanie.

Care au fost cele mai populare nume date nou-născuților, în 2023? Cine conduce topurile, pe sexe?

Cele mai populare nume de copii în Marea Britanie, din 2023, au fost dezvăluite, iar un nou nume ocupă primul loc pe lista fetelor - deși nu este chiar o surpriză.

În timp ce Muhammad continuă să conducă topul celor mai populare nume pentru băieți, un nume de fată care a fost anterior îndepărtat de pe primul loc și-a asigurat din nou coroana, potrivit experților de la platforma de parenting, BabyCentre.

În noile date obținute de Mirror, Olivia a revenit pe primul loc pentru 2023, în parte datorită modului în care BabyCentre își clasifică numele.

Platforma ia în considerare acum toate variantele de ortografiere ale unui nume ca fiind „intrări separate”.

Citește și: Cine ar fi declanșat focul devastator de la Ferma Dacilor? „Umblă pe aici, dar nu îl pot prinde”

În timp ce Sophia era unul dintre cele mai populare nume din țară, locul său în clasament a scăzut semnificativ de când „Sophia” și „Sofia” au fost clasificate separat.

Aceasta înseamnă că Lily, care a ocupat primul loc în rezultatele semestriale și care a fost atribuit anterior prințesei Lilibet, și-a văzut coroana „furată” de un vechi favorit, Olivia.

„Părinții petrec mult timp gândindu-se nu numai la numele copilului lor, ci și la modul în care este scris. Poate că sunt mici, dar aceste diferențe sunt importante pentru părinți, așa că de acum încolo vom include toate ortografiile individuale ale numelor de bebeluși în tabelele noastre”, a declarat Faye Mingo, purtător de cuvânt al BabyCentre, pentru Mirror.

Primele zece nume de fete din 2023 sunt acum: Olivia, Amelia, Isla, Isla, Lily Ava, Freya, Ivy, Sophia, Grace și Willow.

Între timp, Muhammad a rămas pe primul loc în topul numelor de băieți, astfel că primele zece nume din 2023 ale acestora sunt acum: Muhammad, Noah, Noah, Theo, Leo, Oliver, Oliver, Arthur, George, Luca, Freddie și Jack.

Citește și: Cum circulă autobuzele de Revelion? Care este situația metroului în această noapte?

Nume cândva la modă pentru bebeluși  - „Harry” și „Meghan”  - au scăzut în popularitate în Marea Britanie, potrivit BabyCentre.

În timp ce „Harry” s-a prăbușit de pe locul 13 la numărul 31, Meghan și ortografia alternativă Megan au scăzut, de asemenea, în înregistrări. 

Anterior, prenumele Prințului Harry și ale lui Meghan Markle au cunoscut un impuls uriaș de popularitate în rândul noilor părinți.

Dar se pare că aceste nume ar putea avea acum conotații negative din cauza înstrăinării și disputelor pe care cei doi le au cu Familia Regală britanică după mutarea în SUA. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te