Benny Hill a făcut să râdă toată lumea, dar a murit singur. Zvonul pentru care i-au spart mormântul

DE Alex Darvari | Actualizat: 26.10.2022 - 19:01
Benny Hill - FOTO: BBC

Comediantul Benny Hill rămâne o enigmă, scrie BBC la trei decenii de la moartea sa: văzut de mulți ca sclipitor, dar și sexist, este încă extrem de popular în întreaga lume.

SHARE

O mare parte din inspirația sa a venit din primii ani de muncă în jurul Southampton și Eastleigh. A trăit singur mulți ani în casa mamei sale din Westrow Gardens.

Cu toate acestea, nu există încă un memorial la scară largă pentru una dintre cele mai populare vedete ale televiziunii.

Criticul TV și prietenul Garry Bushell a spus: „Southampton ar trebui să fie mândru de cineva la fel de grozav ca Benny”.

Alfred Hawthorn Hill s-a născut în 1924 în Bridge Street, Southampton.

Citește și: VIDEO Miliardarul american care face 4 milioane $ profit la Iași. 3.200 români lucrează pentru el

Ulterior și-a schimbat prenumele în Benny, omagiu adus comediantului său favorit, Jack Benny.

Un loc de muncă timpuriu la amplasarea cărucioarelor de lapte pentru compania Hanns Dairy din Eastleigh i-a dat inspirație pentru show-ul său din 1971, Ernie, The Fastest Milkman in the West.

Malcolm Dale, de la Eastleigh Historical Society, a declarat: „Și-a propus să fie cel mai bun și nu s-a uitat înapoi. Multe dintre personajele lui au început aici ”.

Citește și: În țara campioană balcanică la INFO, statul ajută doar 200 de copii, anual, să ia își computer

În cele din urmă, a părăsit Southampton la vârsta de 17 ani, îndreptându-se spre teatrul londonez. Până în 1955, a avut propria emisiune la televizor.

La apogeul popularității sale în anii 1970, The Benny Hill Show a fost una dintre cele mai bune emisiuni de la televiziunea britanică.

Se pare că Charlie Chaplin avea un raft cu filme Benny Hill în biroul său.

Hill a acordat rareori interviuri, iar stilul său de viață solitar a alimentat zvonuri și povești bizare despre viața sa privată - mormântul său de la cimitirul Hollybrook din Southampton a fost spart după zvonuri că a fost îngropat cu colecția sa de bijuterii din aur.

„Este șocant că cineva cu talentul lui Benny a fost tratat ca un paria. A fost primul comic care a exploatat întregul potențial al televizorului. El a fost portretizat ca un monstru sexist, dar dacă te uiți la emisiuni”, spune un critic și prieten al lui Benny.

Benny Hill se simțea, conform sursei de mai sus, ”singur, deprimat și urât”. În ciuda personajului său de pe micul ecran, care era extrem de încrezător în propriul sex-appeal, Benny Hill simțea că nu este iubit și absolut neatrăgător pentru sexul opus. 

Până la sfârșitul anilor 1980, glumele sale au fost calificate adesea drept sexiste și incorecte din punct de vedere politic, show-ul său a fost anulat. Se întâmpla asta în 1989. Artistul a fost distrus iar asta i-a grăbit moartea.

Hill a murit singur în apartamentul său din Londra, pe 20 aprilie 1992.

O placă comemorativă a fost dezvelită pe locul fostei fabrici de lapte Hanns, iar vechea lui școală, Colegiul Taunton de pe Hill Lane, are o grădină memorială.

Doar atât.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te