Amfiteatru-Panoramic-Belvedere, ”perla” Litoralului comunist, de la ruină la tarife de Cannes

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 30.07.2020 - 13:19

Lăsat în paragină după Revoluție, Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp, ”perla” Litoralului comunist, , își redeschide porțile la standarde de 4 stele, sub denumirea de Phoenicia Blue View Resort. Un sejur de o săptămână pentru o familie cu un copil sare de 1.000 €.

SHARE

Construit într-una dintre cele mai frumoase zone de pe Litoral, pe faleza abruptă ce domină golful din stațiunea Olimp, și cu o arhitectură spectaculoasă, cu ușor parfum franțuzesc mediteranean, Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere a fost dat în folosință în vara anului 1971. La acea vreme, românii de rând nu aveau acces în cel mai luxos complex hotelier de pe Litoral. Acesta dispunea inclusiv de un ”Shop”, în care se plătea în dolari, și era ”rezervat” exclusiv străinilor și, bineînțeles, nomenclaturiștilor Partidului Comunist.

După Revoluție, complexul a rămas în top din inerție, până spre începutul anilor 2000. Trecut pe la RAAPPS, AVAS și SIF Transilvania, și preluat în gestiune și de angajați, Amfiteatru-Panoramic-Belvedere s-a degradat continuu, a fost declasificat de la 3 stele până la 1 stea și a ajuns o ruină.

De la ruină, la hotel de 4 stele cu tarife de Coasta de Azur

În 2017, Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere a fost cumpărat de omul de afaceri Mohammad Murad, care deține grupul Phoenicia Hotels, și a fost readus la viață sub denumirea Phoenicia Blue View Resort, cu o investiție estimată la 40 de milioane de euro.

Phoenicia Blue View Resort are 4 stele, 4 piscine (2 pentru adulți, 2 pentru copii), 2 restaurante, 4 baruri, din care 2 în zona piscinelor, o cafenea, plajă privată și se întinde pe o suprafață de aproximativ 47.000 de metri pătrați.

În total, resort-ul va oferi peste 1.500 de locuri de cazare în 769 de camere, dar în sezonul 2020 nu sunt deschide decât hotelurile Belvedere (219 camere și apartamente) și Panoramic (214 camere). Amfiteatru (336 camere și apartamente) va fi gata până vara viitoare.

Belvedere oferă camere ”Dublă Standard” de 19,6 metri pătrați, camere ”Dublă Superioară” de 23 metri pătrați, ”Family Room cu vedere la mare” de 28 metri pătrați, ”Family Room cu vedere la piscină” de 25,6 metri pătrați, ”Apartament Sunshine” de 47,9 metri pătrați (2 dormitoare), și ”Apartament SunBreeze” de 47,9 metri pătrați (living + dormitor).

La Panoramic, ”Dubla Standard” are 18,31 metri pătrați, ”Dubla Superioară” 21,53 metri pătrați, ”Family Room cu vedere la piscină” 26,08 metri pătrați și ”Family Room cu vedere la piscină”, 24,28 metri pătrați.

Cât costă un sejur de o săptămână (6 nopți), pentru o familie cu un copil de 10 ani, la Phoenicia Blue View Resort?

Conform motorului de rezervare de pe site-ul resort-ului și booking.com, tarifele sunt comparabile cu cele ale hotelurilor de 4 stele de la Cannes, de pe Coasta de Azur. Cu toate acestea, în august nu e disponibilă nicio dată pe site-ul hotelului.

Prima dată ce poate fi aleasă pentru debutul unui sejur este joi, 3 septembrie, și nu există oferte decât pentru ”Dublă Superioară” și ”Family Room cu vedere la piscină” la Panoramic. Tarifele standard sunt de 1.194 euro și, respectiv, 1.254 euro, dar există o promoție ”45% - Special Offer” (adică, prețurile pornesc de la 830 euro și 863 euro).

La Cannes sau Nisa, pe Coasta de Azur, se poate merge, însă, de exemplu, și în full sezon, în intervalul 10 – 16 august. Iar tarifele la 4 stele pornesc de la 1.029 euro/6 nopți pentru 2 adulți și un copil de 10 ani. Dar pot ajunge, e adevărat, și la 13.820 euro, la Monte-Carlo Bay Hotel & Resort.

Exact în perioada în care am găsit disponibilitate la Phoenicia Blue View Resort, în septembrie, tarifele pe Coasta de Azur pornesc de la 919 euro la 4 stele.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.