Încă o zi de doliu în cinematografie. A murit John Aprea din „Nașul: Partea a II-a” și „Full House”

DE Florentina Enache | Actualizat: 19.08.2024 - 11:45
A murit John Aprea din „Nașul: Partea a II-a” și „Full House”. Încă o zi de doliu în cinematografie - Foto: Colaj Newsweek / profimediaimages.ro
A murit John Aprea din „Nașul: Partea a II-a” și „Full House”. Încă o zi de doliu în cinematografie - Foto: Colaj Newsweek / profimediaimages.ro

Încă o zi de doliu în cinematografie, după moartea lui Alain Delon. S-a stins din viață actorul american John Aprea, cunoscut pentru rolurile sale din „Nașul: Partea a II-a” și „Full House”.

SHARE

Actorul american John Aprea a încetat din viață la vârsta de 83 de ani.

Starul din celebrul film „Nașul: Partea a II-a” și din îndrăgitul sitcom „Full House” a murit din cauze naturale la domiciliul său din Los Angeles pe 5 august, potrivit managerului său Will Levine.

Actorul născut în New Jersey s-a mutat la New York în anii 1960 pentru a-și urma visurile, după ce a locuit în Italia pentru câțiva ani cu familia sa.

S-a mutat apoi la Los Angeles și a jucat rolul unui asasin plătit în filmul „Locotenentul Bullitt” al lui Steve McQueen și a jucat rolul unui șef mafiot în miniseria NBC „The Gangster Chronicles” din 1981. John Aprea a jucat și în serialul „The Montefuscos” de la NBC în anii 1970, precum și în serialul „Knots Landing” în 1988. 

Citește și: Ce actor a fost numit Alain Delon de România pentru asemănarea cu starul francez? A avut 5 neveste

Aprea a dat o audiție pentru rolul lui Michael Corleone din „Nașul” după ce l-a cunoscut pe regizorul Francis Ford Coppola în timp ce era barman în Los Angeles. 

Rolul i-a revenit în cele din urmă lui Al Pacino, dar Aprea a fost ales în alt rol din film. Toate replicile lui Aprea în rolul tânărului Tessio din „Nașul: Partea a II-a” au fost rostite în italiană. 

În 1988, a fost distribuit în rolul lui Nick Katsopolis în îndrăgitul sitcom american „Full House” și s-a alăturat din nou distribuției în 2017 pentru „Fuller House”. 

Aprea a fost căsătorit cu actrița Cherie Latimer, dar cei doi au divorțat după 11 ani împreună.

Citește și: Alain Delon de România: 5 căsătorii, de două ori cu aceeași femeie. A fost loz în plic. Moare uitat

El s-a căsătorit apoi cu Ninon Zenovich în 1987, iar fiica lor s-a născut în 1989. 

Aprea a mai lucrat până anul trecut, având un rol recurent ca Jack Madison în serialul polițist-„The Bay”. 

Creatorul și showrunner-ul serialului, Gregori J. Martin, a anunțat: „A fost o mare onoare să am privilegiul de a lucra cu un monstru sacru precum John în <<The Bay>>. Întotdeauna am fost un fan al muncii sale și el a fost un adevărat gentleman și un profesionist absolut care a adus momente frumoase rolului lui Jack în ultimele sezoane. Ne va lipsi tuturor foarte mult”.

Citește și: A murit marele actor francez Alain Delon, monstru sacru al cinematografiei. Avea 88 de ani

Co-protagonistul actorului din Knots Landing, Paul Carafotes, a adus un omagiu prietenului său: „Tocmai am auzit că vechiul meu prieten a murit. Am râs mult împreună. Ne-am cunoscut pe platoul de filmare al serialului de televiziune <<Knots Landing>> de la CBS, în 1987. Multora le va fi dor de acest om! Odihnește-te vechi prieten. Ne vedem pe lumea cealaltă”.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te