A murit îndrăgita actriță Olivia Newton-John. John Travolta: „Ne vom revedea pe drum”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 09.08.2022 - 12:08
A murit îndrăgita actriță Olivia Newton-John. John Travolta: „Ne vom revedea pe drum”. / Foto: Profimedia

Olivia Newton-John, actriţa din memorabilul musical „Grease” (1978, Sandy - Olivia Newton-John și Danny - John Travolta) şi cântăreaţa care a lansat „Physical”, a murit la vârsta de 73 de ani.

SHARE

Olivia Newton-John a murit liniştită, luni, 9 august, la ferma ei din California de Sud. Nu a fost anunţată o cauză a morţii, dar Newton-John a fost diagnosticată cu cancer de sân, care a recidivat în 2017.

La câteva ore de la aflarea tristei vești, John Travolta, partenerul ei din „Grease”, a postat pe Instagram: „Draga mea Olivia, ne-ai făcut toată viaţa mult mai bună. Impactul tău a fost incredibil. Te iubesc atât de mult. Ne vedem mai târziu şi vom fi din nou împreună. Sunt al tău din momentul în care te-am văzut şi pentru totdeauna! Danny al tău, John al tău!”. 

Citește și: VIDEO O Dacia Duster trage 2 tractoare și 4 remorci cocoșate de baloți de paie. Total: 30 tone

Hollywoodul, muzicienii şi liderii australieni o plâng pe Olivia Newton-John

Cântăreaţa australiană Kylie Minogue a distribuit, pe Twitter, o fotografie cu ea şi Newton-John la Concertul Royal Bicentennial din 1988. „De când aveam 10 ani, am iubit-o şi am apreciat-o pe Olivia Newton John. Şi o voi face mereu”, a scris ea. „Ea a fost şi va fi întotdeauna o inspiraţie pentru mine în multe, multe feluri. Cele mai sincere condoleanţe familiei şi celor dragi ei. x ONJ4EVER”. 

Premierul australian Anthony Albanese a numit-o „stea” şi „o lumină strălucitoare şi veselă în vieţile noastre”.

Regizorul filmului „Grease” Randal Kleiser a declarat pentru The Hollywood Reporter: „Am inima frântă. Era unică în felul ei şi atât de amabilă. Timp de peste patru decenii de prietenie, ea nu a emanat decât dragoste pentru toţi cei pe care i-a întâlnit. Olivia a fost exact aşa cum ţi-ai imaginat-o. Îmi va fi dor de ea pentru totdeauna”, relatează News.ro.

Cântăreaţa Dionne Warwick a postat pe Twitter: „O altă voce îngerească a fost adăugată la Heavenly Choir. Olivia nu numai că a fost o prietenă dragă, ci şi una dintre cele mai drăguţe persoane cu care am avut plăcerea să înregistrez şi să cânt. Cu siguranţă îmi va fi dor de ea. Ea se odihneşte acum în braţele Tatălui Ceresc”. 

Citește și: FOTOREPORTAJ La vânătoare de „vulpi de foc”, 2.166 de kilometri la volan la Cercul Polar Arctic

Regizorul James Gunn a spus că Newton-John a fost „prima lui pasiune adevărată” şi a dezvăluit că a locuit cândva în fosta ei casă din Malibu.

Actorul George Takei a postat pe Twitter: „Am pierdut o mare artistă în Olivia Newton-John, plecată prea devreme dintre noi la vârsta de 73 de ani. Am încredere că acum se află în marele Xanadu de dincolo. Să ştii că îţi suntem pentru totdeauna devotaţi fără speranţă, Olivia. Odihneşte-te în cântec şi veselie”. 

Olivia Newton-John, cunoscută la nivel mondial graţie rolului din musicalul „Grease”

Olivia Newton-John s-a născut pe 26 septembrie 1948, în Cambridge (Anglia). Când avea vârsta de 5 ani, familia ei s-a mutat în Australia. A debutat discografic în 1971, cu „If Not for You”.

De atunci, a lansat numeroase single-uri care au ajuns pe primul loc în topurile internaţionale. Discografia sa cuprinde 28 de albume de studio, cel mai recent fiind „Friends for Christmas”, apărut în 2016.

A devenit cunoscută la nivel mondial graţie rolului din musicalul „Grease” (1978), care i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur.

A jucat în peste 20 de producţii artistice şi de televiziune, între ele numărându-se „Xanadu” (1980), „It's My Party” (1996) şi „A Few Best Men” (2011). 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.