A jucat cu staruri de la Hollywood și a candidat la președinția României. Acum, crește porci și vaci

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 11.05.2023 - 11:44
Mircea Diaconu Foto: Facebook/Mircea Diaconu
Mircea Diaconu Foto: Facebook/Mircea Diaconu

Mircea Diaconu, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori din România își petrece cea mai mare parte a timpului la țară, în județul Brașov. Deși a jucat cu staruri de la Hollywood și este implicat în politică, el spune că de fapt nu aceste lucruri îl definesc.

SHARE

Mircea Diaconu este unul dintre cei mai îndrăgiți actori din România. El este implicat și în politică dar spune că nu consideră că aceste lucrui îl definesc ca om. Într-un interviu recent a spus că preferă să spună că ”profesia” lui este Diaconu.

Actorul stă în cea mai mare parte a timpului la țară și spune că bogăția nu stă neapărat în banii pe care i-a primit după ce a ajucat în filme și piese de teatru ci aplauzele oamenilor.

A jucat cu staruri de la Hollywood și a candidat la președinție. ”Profesia mea e Diaconu”

Este căsătorit de 43 de ani cu actrița Diana Lupescu și au împreună doi copii. Mircea Diaconu este în prezent parlamentar. El spune că de fapt nu a plecat niciodată din locul unde s-a născut și că s-a întors cât de des a putut. 

”E… ca la toată lumea, firește. O luăm de la capăt și noi, și plantele, și animalele, însă mereu am avut o frenezie a primăverii. Când eram copil, cel puțin, priveam în fiecare zi cum se topeștem zăpada, cum se duce și ne lasă, întâi în jurul tulpinii, în jurul copacului se făceau niște cercuri, așa, de pământ, și zăpada dispărea.

Știam eu sigur, aveam și eu orgoliile mele de copil, când a venit efectiv primăvara, pentru că prindeam un vânticel dimineața de tot, când se lumina de ziuă, așa aromat foarte slab, și când îl simțeam ziceam: „Gata, a venit primăvara!. Și am avut dreptate întotdeauna. Acum, de când mă fâțâi prin toate părțile, trăiesc lângă București, cumva cea mai mare parte a timp”, a spus Mircea Diaconu într-un interviu pentru Viva.

Citește și: Cum a fost umilit Dragoș Bucur de Mircea Diaconu: M-a pus să dorm în holul teatrului

După ce ambii părinți au decedat, actorul și fratele său au decis să păstreze gospodăria. Astfel că au împreună găini, porci, vaci. Plantează pompi fructiferi.

”Asta e primăvara. E foarte multă treabă. Și toate lucrurile îți dau o putere brusc. Lucrurile de făcut. Că toate sunt legate de revigorare, relansare, și a pământului, și a animalelor, și a caselor, parcă totul crește. E fabulos.

Și trebuie să trăim bucuria asta. Până la urmă, fiecare cu viața lui, nu judec pe nimeni, dar sunt oameni care trăiesc metronomic, ca să zic așa. Și zilele sunt egale.

Nu, domnule, vin anotimpuri, pleacă anotimpuri, se schimbă lucruri, răsare luna, nu e luna, trebuie să fii prezent acolo. Altfel, anii ăia parcă îți lipsesc. Te și întreabă cineva: „Câte primăveri ai? și „Câte toamne mai ai?. Vedeți, trebuie să poți răspunde la lucrurile acestea”, a mai spus Diaconu.

Citește și: Mircea Diaconu, prezidențiabilul lui Simion: „Toate jocurile de acum sunt simple speculații”

Actorul spune că cel mai mult îi place să conducă iar când vine vorba despre profesie, spune că de fapt profesia este el însuși. 

”Cineva m-a întrebat cum să mă prezinte, adică profesor sau… și zic: „Diaconu. Profesia mea e Diaconu. În tot acest timp de profesii, de obligații rămân Diaconu. Ceea ce nu se mișcă de acolo e Diaconu”, a spus actorul.

Cine este Mircea Diaconu

Mircea Diaconu este actor, om politic și fost profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale din București, fost director al Teatrului „Nottara” din București. 

A demisionat în noiembrie 2011, fiind declarat în conflict de interese în urma acțiunii penale a Agenției Naționale de Integritate deoarece cumula două funcții publice, acuzație dovedită ulterior ca fiind falsă.

A fost membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) până în 2004 din partea PD, senator din partea PNL din 2008 până în 2012, europarlamentar independent, membru al Grupului ALDE și vice-președinte al Comisiei pentru Cultură și Educație din 2014 până în 2019.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te