A câștigat 842 milioane de dolari la loterie, de Anul Nou. Câți bani va încasa, de fapt?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 02.01.2024 - 17:54
Un american a câștigat 842 de milioane de dolari la loterie, de Anul Nou - Foto: profimediaimages.ro - cu rol ilustrativ

A câștigat 842 milioane de dolari la loterie, de Anul Nou. Un american a intrat peste noapte în clubul multimilionarilor, după ce a dat lovitura la tragerea Powerball. El va avea de luat, însă, o decizie dificilă atunci când va încasa banii.

SHARE

A câștigat 842 milioane de dolari la loterie, de Anul Nou. Un american a dat lovitura vieții, cu un singur bilet jucat la tragerea Powerball. Șansele de câștigare a Marelui Premiu sunt infime, de una la aproape 300 de milioane. Totuși norocosul jucător va avea de luat o decizie dificilă.

A câștigat 842 milioane de dolari la loterie, de Anul Nou. Câți bani va încasa, de fapt?

Un norocos posesor de bilet Powerball din Michigan a câștigat premiul cel mare estimat la 842 de milioane de dolari - al zecelea cel mai mare premiu din istoria loteriei și - în timpul unei extrageri istorice care a avut loc luni seara.

Este, de asemenea, al cincilea cel mai mare premiu din istoria tragerilor Powerball. Numerele câștigătoare au fost 12, 21, 42, 44 și 49, cu un Powerball roșu de 1, conform New York Post.

Este pentru prima dată când cineva a câștigat premiul cel mare în ziua de Anul Nou de la înființarea jocului, în 1992.

Citește și: Cu câte sute de lei va crește pensia fiecărui pensionar de la 1 ianuarie. Care e formula de calcul?

Jucătorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a cumpărat biletul câștigător de la o băcănie din statul american Michigan.

Șansele de a câștiga marele premiu Powerball sunt astronomice: 1 la 292.201.338.

Jackpotul a crescut în ultimele luni, după 35 de extrageri fără câștigător, ultima fiind jackpotul de 1,76 milioane de dolari al unei persoane neidentificate, în octombrie.

Michigan se mândrește acum cu șapte câștigători Powerball în istoria jocului.

Acum, cel mai nou membru al clubului milionarilor poate alege între marele premiu de 842,4 milioane de dolari, plătit în 30 de rate pe parcursul a 29 de ani sau o plată unică, dar în valoare de „doar” 425,2 milioane de dolari.

Citește și: A găsit aur de 2,3 milioane de euro, într-un tanc. Cu ce s-a ales, după ce l-a declarat la poliție?

„Ce început incredibil de an nou pentru Powerball!”, a declarat Drew Svitko, președintele grupului Powerball și directorul executiv al Loteriei din Pennsylvania.

Într-adevăr, 2024 a adus o serie de câștiguri mari pentru mai mulți jucători la loterie.

Două persoane din Texas și Florida au câștigat câte 2 milioane de dolari fiecare, potrivindu-se cu toate cele cinci numere albe și folosind funcția Power Play a loteriei.

Alte patru bilete individuale vândute în California, Connecticut, Florida și Maryland au nimerit toate cele cinci numere albe pentru un premiu de 1 milion de dolari.

Următoarea extragere a loteriei Powerball, din 3 ianuarie, va reveni la marele premiu minim de 20 de milioane de dolari.

Citește și: Autocar românesc, implicat într-un accident grav în Bulgaria. Sunt 10 victime

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te