A găsit aur de 2,3 milioane de euro, într-un tanc. Cu ce s-a ales, după ce l-a declarat la poliție?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 02.01.2024 - 15:34
Tancuri dezafectate se vând frecvent pe internet - Foto: profimediaimages.ro - cu rol ilustrativ
tanc aur

A găsit aur de 2,3 milioane de euro, într-un tanc. Comoara fusese, cel mai probabil, uitată de soldații irakieni ce participaseră la invadarea Kuweitului, în 1990. Norocosul, ce cumpărase tancul de pe eBay, a vrut să respecte legea și a anunțat poliția, lucru pe care-l regretă.

SHARE

A găsit aur de 2,3 milioane de euro, într-un tanc. După ce a cumpărat bestia mecanizată pe eBay, un britanic s-a trezit, în 2017, cu cinci lingouri de aur ascunse în șenilata care, probabil, a fost folosită de irakieni pentru invazia Kuweitului, în 1990. Dar omul a anunțat descoperirea „comorii” la poliție, lucru pe care îl regretă și acum.

A găsit aur de 2,3 milioane de euro, într-un tanc. Cu ce s-a ales norocosul, după ce l-a declarat la poliție?

Un pasionat de armată care a cumpărat un tanc de pe eBay și a descoperit lingouri de aur în valoare de 2 milioane de lire sterline ascunse în interior spune că „regretă” că a predat comoara ascunsă. 

Britanicul Nick Mead a descoperit cele cinci lingouri de aur ascunse în interiorul rezervorului diesel al fostului Type 69 al armatei irakiene, o copie chineză a modelului sovietic T-55, în 2017. 

Se crede că lingourile au fost jefuite de soldații irakieni în timpul invaziei Kuweitului din 1990, dar au fost uitate în interiorul bestiei blindate de 36,7 tone.

Uimit de descoperire, Mead a predat aurul autorităților. Acum, șase ani mai târziu, el a recunoscut că și-ar fi dorit să fi păstrat prada ascunsă, scrie Daily Mail.

Citește și: VIDEO Ce s-a întâmplat în avionul Japan Airlines care a ars complet, la izbucnirea incendiului

„Regret că l-am predat. Ar fi trebuit să primesc cel puțin un comision de găsire pentru ea, dar nu am primit absolut nimic.

Când am găsit lingourile de aur, nu știam ce să facem cu ele. Nu poți duce cinci lingouri de aur la casa de amanet. Așa că am sunat la poliție.

Aurul are o amprentă digitală. Ei știu unde a fost extras. Cu siguranță a fost furat din Kuweit.

La vremea respectivă au existat toate aceste minunate teorii ale conspirației care susțineau că noi l-am păstrat.

Dar, din păcate, nu am primit niciun ban pentru el”, a declarat, pentru MailOnline, bărbatul în vârstă de 62 de ani, care conduce Tanks-a-Lot la ferma sa din Helmdon, Northamptonshire.

Mead a mai adăugat că nu este sigur ce s-a întâmplat cu aurul și crede că autoritățile încă încearcă să dea de urma proprietarilor lingourilor.

„Am fost măcelar. Dacă aș fi știut că nu aș fi primit nimic pentru că l-am găsit, mi-aș fi luat cuțitul și aș fi tăiat o felie și aș fi dus-o la Cash Converters”, a glumit el.

Nick Mead, cel care a găsit aur de 2,3 milioane de euro în tancul pe care-l cumpărase de pe eBay - Foto: profimediaimages.ro

Mead a vrut să adauge tancul la flota sa de aproximativ 300 de vehicule militare depozitate la ferma sa, unde pasionații de motoare au ocazia să se plimbe cu unele dintre ele.

El a dat la schimb un camion al armatei și un tun autopropulsat Abbot pentru tanc, într-o tranzacție în valoare de aproximativ 30.000 de lire sterline, după ce a văzut anunțul pe eBay.

Citește și: Care a fost domnitorul cu cea mai scurtă domnie din Țările Române? De ce a sfârșit la mănăstire?

Vehiculul a fost restaurat de fostul proprietar, Joe Hewes, în vârstă de 23 de ani, care i-a înlocuit șenilele și i-a reparat motorul fără să descopere vreodată prada valoroasă din interior.

Mead a declarat că a găsit muniție de mitralieră în timp ce îl dezmembra și se temea că în interiorul rezervorului de combustibil ar fi putut fi depozitate și alte arme. 

Îngrijorați, Nick și mecanicul său, Todd Chamberlain, au filmat operațiunea pentru a dovedi de unde ar fi putut veni orice pușcă ascunsă, în cazul în care ar fi dat peste ea.

Dar în schimb au scos lingourile de aur, care cântăreau cinci kilograme fiecare, în valoare estimată de 2, 3 milioane de euro. Descoperire care, în cele din urmă, nu i-a adus niciun profit.

Citește și: VIDEO Noi imagini șocante din timpul seismului de 7,6 grade care a zguduit Japonia. 48 de morți

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te