9 plaje pentru familiile cu copii, în nordul Greciei

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 12.07.2019 - 08:27
Xenia

Mare, soare, distracție. Da, dar și siguranță și relaxare, mai ales dacă în ecuația vacanței de vară copiii sunt factori principali.

SHARE

Aflate doar la circa 600-700 de kilometri de România, stațiunile din nordul Greciei, inclusiv cele de pe insula Thassos, se numără printre destinațiile preferate ale românilor pentru vacanța de vară.

Se ajunge relativ repede cu mașina (8-10 ore din București, de exemplu, în funcție de rută și de trafic), iar cei care preferă avionul pot zbura către Salonic sau Kavala, raportul calitate/servicii/preț fiind foarte bun. Există sute de plaje, taverne și atracții pe toate gusturile.

Pentru a veni în întâmpinarea familiilor cu copii, care caută plaje de nisip late, fără prea multe pietre în apă, cu acces progresiv, „ca la Mamaia“, în apa mării, pentru a-i putea lăsa să se bălăcească în voie pe cei mici, și fel de fel de facilități de agrement, Newsweek România vă propune câteva locații care răspund perfect acestor criterii.

Xenia Pe partea de est a brațului Kassandra, plaja Xenia este supranumită „Maldivele Greciei“. Apa Mării Egee are culoare turcoaz și, pentru a ajunge la o adâncime mai mare trebuie să mergeți destul de mult. Util, în împrejurimi există multe locuri de parcare.

Nea Skioni Situată pe partea de vest a primului braț al Peninsulei Halkidiki, Kassandra, plaja Nea Skioni este lungă și cu nisip fin. În imediata vecinătate se află un port pitoresc, în care există un mic parc de distracții.

Skala Fourka Plaja Fourka din Skala Fourka se află tot pe partea de vest a brațului Kassandra și are o lungime de circa 2,5 kilometri. Este lată, organizată cu șezlonguri și umbrele și include un centru de sporturi acvatice.

Olympic Beach Stațiunea Olympic Beach se află la 75 de kilometri sud de Salonic, pe drumul către Atena. Plaja de nisip fin este foarte lată, iar intrarea în apa mării, lină. Din cauza promovării puternice și a prețurilor mici, însă, zona este foarte aglomerată.

Lagonisi Protejată de vânt și valuri de Insula Diaporos, care se află la circa un kilometru în larg, Lagonisi este una dintre cele mai apreciate plaje de pe cel de-al doilea braț al Peninsulei Halkidiki, Sithonia. Atenție, însă, în zonă nu prea sunt taverne și magazine.

Sarti Plaja Sarti se află în sud-est-ul brațului Sithonia și, în condiții optime de vizibilitate, oferă o panoramă suberbă a Muntelui Athos situat pe cel de-al treilea braț al Peninsului Halkidiki. Fiind una dintre cele mai lungi și mai late plaje cu nisip alb și galben de pe braț, Sarti nu pare aproape niciodată aglomerată.

Golden Beach Golden Beach este cea mai căutată și mai apreciată plajă de pe Insula Thassos de către familiile cu copii. Este lată, lungă, organizată cu șezlonguri și locuri de joacă. Sporturile acvatice nu lipsesc, iar în Skala Panagia și Amudya sunt numeroase taverne, baruri și magazine.

Stavros Situat la baza brațului Athos, Stavros (foto sus) este un fost sat pescăresc care s-a dezvoltat puternic datorită turismului. Plaja este perfectă pentru familiile cu copii, iar în centrul localității există un mic parc de distracții. Pasionații de karting pot găsi în Stavros un circuit tehnic și „mașinării“ foarte bine pregătite.

Asprovalta Asprovalta se află la câțiva kilometri de Stavros, în partea de nord-est a Golfului Strymonikos. Plaja lungă de circa 11 kilometri și lată este foarte bine organizată, iar stațiunea cosmopolită oferă atracții și facilități pe toate gusturile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te