5 lucruri pe care nu le știai despre Giorgio Armani. Și-a vândut mașina să cumpere materiale textile

DE Bianca Iosef | Actualizat: 25.01.2023 - 17:55
Giorgio Armani- Foto: FACEBOOK

De departe, unul dintre cei mai remarcabili designeri de modă din toate timpurile este Giorgio Armani. Deși stilul lui personal de îmbrăcăminte pare a fi unul modest, colecțiile semnate de el sunt memorabile.

SHARE

Deși cu toții am văzut măcar o dată o piesă creată de cel mai de succes designer italian, puțină lume știe că Armani este vegetarian, nu bea alcool și este un mare fan al sportului. Iată o listă cu alte 5 lucruri interesante despre Giorgio Armani:

1. Se gândea să devină doctor

Armani s-a născut într-o familie obișnuită în Piacenza, un oraș mic la sud de Milano. De tânăr a fost interesat de teatru și anatomie. Adesea, fratele său Sergio făcea piese de teatru improvizate acasă la ei, iar Armani obișnuia să facă haine pentru păpuși din cârpe. În ciuda acelor semne timpurii ale talentului său, Armani a decis să continue și să studieze medicina. Cu toate acestea, în al treilea an de studii s-a dovedit că aceasta nu era chemarea lui, așa că a abandonat. Sângele pe care trebuia să-l vadă în timpul practicii l-a făcut să se simtă rău.

2. Și-a început cariera independentă la 40 de ani

Până la 40 de ani, Giorgio Armani a lucrat ca decorator de vitrine și, de asemenea, ca designer în casa de modă Nino Cerruti. De asemenea, a realizat mai multe colecții individuale sub alte mărci înainte de a face pasul important de a-și crea propriul brand. În acest scop, a primit ajutor de la partenerul său de viață de la acea vreme, Segio Galeotti, care l-a încurajat să creadă în ceea ce face.

Citește și: FOTO Imagini spectaculoase surprinse la malul mării: Zeci de păsări flamingo se relaxau la Soare

Cei doi au început împreună într-o cameră mică în care Armani și-a creat hainele în întregime, iar Galeotti le-a vândut la diverse magazine universale chiar înainte de a fi făcute. Ei au câștigat fondurile necesare pentru a începe afacera după ce și-au vândut mașina veche. Banii, însă, erau destul de puțini, așa că Armani a fost nevoit să picteze diverse forme pe țesătură, deoarece nu își puteau permite să cumpere o țesătură cu model.

Citește și: VIDEO Cum îți poate plăti angajatorul abonamentul la sală. Ce noi facilități mai au angajații

În 1975, când și-au prezentat prima colecție de îmbrăcăminte pentru bărbați și femei, Italia trecea printr-o perioadă economică dificilă. În ciuda acestui fapt, colecția a avut un mare succes și a avut vânzări uriașe la cel mai mare magazin universal din SUA.

3. Inovația modelelor clasice

Armani nu crede că ar trebui create noi colecții în fiecare sezon și spune că nu vede nevoia ca moda să se schimbe într-un ritm atât de rapid. Cu toate acestea, el continuă să ofere fanilor săi modele noi de haine. 

Jachetele pentru bărbați și femei, așa cum le știm noi, se datorează lui Giorgio Armani și dorinței sale de a crea confort și lejeritate în garderoba omului muncitor modern. În acest scop, el îndepărtează materialele de căptușeală și pe cele dure și caută cele mai fine țesături posibile. 

Adesea, stilul său este descris ca fiind atât de simplu și curat, încât poate fi numit minimalist. Totuși nu este. Există joacă și senzualitate, dar nu sexualitate vulgară. El alege întotdeauna un element care să fie în centrul designului său. Se spune despre el că în anii 1970 a împrumutat câteva de noțiuni de modă pentru bărbați și le-a integrat în liniile sale pentru femei și invers. 

4. Armani nu folosește modele clasice pentru prezentările sale

În 2006, Armani a fost primul designer care a interzis participarea modelelor de mărime zero la prezentările sale de modă. Acesta militează pentru un aspect sănătos și femei de greutate și forme normale. El și-a exprimat opinia fermă împotriva anorexiei încercând să unească toți designerii într-o opinie unificată de a nu ma lucra cu modele cu un indice de masă corporală mai mic de 18. Motivul a fost decesul modelului uruguayan de 22 de ani, Luisel Ramos, care s-a înfometat timp de 3 luni.

5. Primul designer care și-a prezentat colecțiile în direct pe internet

Un adevărat inovator, Armani este adesea primul în ceea ce face. El caută modalități de a provoca publicul și reușește să o ia înaintea tendințelor. De exemplu, în 2007, Armani a decis să arate una dintre colecțiile sale live online. Termenul de live stream nu este ceva nou în zilele noastre, și toate brandurile o fac, mai ales în săptămânile modei din diferitele capitale. Când Armani s-a hotărât să o facă pentru prima dată, majoritatea oamenilor au considerat acest lucru riscant, pentru că hainele sale puteau fi copiate într-o clipă. Pentru o persoană ca el însă, care era obișnuit cu faptul că produsele sale sunt supuse imitațiilor, designerul a decis să-și asume acest risc, potrivit Dressed by Tia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te