4 idei de city-break, pentru un altfel de mărțișor

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 15.02.2019 - 10:26
Salonic

Până la concediul de vară mai este cale lungă, iar, după iarna destul de lungă, „bateriile“ au nevoie de câteva zile de relaxare și distracție pentru a se reîncărca. Soluția?

SHARE

Transformarea mărțișorului într-o binemeritată mini-vacanță, mai ales că luna martie este considerată „extrasezon“ în majoritatea destinațiilor de city-break din Europa, ceea ce face ca tarifele să fie la un nivel scăzut.

Conform tradiției ce se pierde în negura timpului, data de 1 Martie este asociată cu sfârșitul iernii. Descoperirile arheologice au arătat că venirea primăverii se sărbătorea încă de acum peste opt mii de ani, de pe vremea dacilor, în zona noastră.

Iar dacă între simbolurile primăverii din acele vremuri, care erau fie niște pietricele colorate în alb și rosu, sub forma unui șirag, fie o monedă legată cu fire subțiri de lână albe, negre și roșii, de exemplu, și mărțișoarele de astăzi pare că există o legătură directă, în ultimii ani a apărut un nou trend.

Așa cum se întâmplă și de Crăciun, Anul Nou, Valentine’s Day sau de 1 Mai, și mărțișorul a început să ia forma unei mini-vacante. Iar, în 2019, acesta pică la fix, într-o zi de vineri, ceea ce conturează ideea unui weekend prelungit, dedicat doamnelor și domnișoarelor.

Sigur, cea mai la îndemână poate fi o escapadă la munte sau într-un centru Spa, de exemplu. Dar venirea primăverii are, parcă, altă aromă într-un city-break. Dacă se poate să fie și un oraș cu climă mediteraneană, și mai bine. Iar puțin shopping nu strică niciodată.

Barcelona – „Beție“ arhitectonică & shopping

Barcelona, capitala Cataloniei, este una dintre cele mai frumoase și spectaculoase metropole moderne din Europa. Bulevardele largi și aerisite sunt o plăcere, fascinantele creații ale celebrului arhitect Antoni Gaudi te provoacă să le descoperi la tot pasul, fântânile magice de la Montjuic dansează gratis pentru romantici în fiecare seară, iar Parc de la Ciutadella ascunde o vegetație luxuriantă și o grădină zoologică. De asemenea, Barceloneta vă așteaptă cu o plajă de nisip fin lată, iar în zona portului și în orașul vechi vă puteți desfăta papilele gustative cu unele dintre cele mai gustoase preparate culinare din pește ori fructe de mare. Pentru shopaholici, Las Ramblas este un „must“, iar în Barcelona și suburbii există numeroase mall-uri și outlet-uri.

Salonic - Un oraș cosmopolit, cu o viață de noapte efervescentă

Cel de-al doilea mare oraș din Grecia, Salonic este o destinație interesantă pentru o escapadă la început de primavară. Metropola cochetă este extrem de activă, mai ales seara, în zona falezei, unde barurile și tavernele trag obloanele mult după miezul nopții, și plină de istorie. 

La început de martie, mercurul din termometre urcă, în medie, spre 16-18 grade Celsius. Iar dacă alegeți să mergeți cu mașina (București – Salonic, circa 700 de kilometri), vă puteți abate, de exemplu, și până la Meteora și manufacturile de blănuri și bijuterii din zonă.

Praga – Romantism, istorie, arhitectură și distractie

Astfel poate fi caracterizată în câteva cuvinte capitala Cehiei. Situată pe malurile râului Vltava, în centrul Boemiei, Praga se mândrește cu un centru vechi înțesat de clădiri, cu un design deosebit, și brăzdat de străduțe cochete, „bătute“ în piatră cubică, cu sute de baruri, cafenele, cluburi și restaurante. Nu în ultimul rând, metropola este considerată o referință de către cei cărora le place berea, precum și de către amatorii de pahare sau obiecte din cristal de cea mai bună calitate.

Catania – Experiență vulcanică

Fondată în secolul VIII î.Hr, Catania este cel de-al doilea oraș ca mărime din Sicilia după Palermo și se află în apropierea Vulcanului Etna, cel mai înalt și mai activ din Europa, motiv pentru care, de-a lungul timpului, a fost acoperit de 17 ori de lavă. Centrul vechi al orașului este o adevărată expoziție de arhitectură în stil baroc. Palazzo Biscari este, probabil, cel mai frumos exemplu de baroc catanez, iar printre obiectivele ce nu trebuie ratate se numără Piața de pește (Ph. Sandro Scalia), Mănăstirea San Benedetto, Muzeul de Artă Contemporană sau Mănăstirea San Nicolò l’Arena.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te