4 idei, 6 zile de vacanță, o singură zi de concediu

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 05.04.2019 - 08:09

Anul acesta, Paștele ortodox pică duminică, 28 aprilie. Vinerea Mare, 26 aprilie, și luni, 29 aprilie, cea de-a doua zi de Paște, sunt zile libere. Iar miercuri, 1 Mai, este tot liber, fiind „Ziua Muncii“.

SHARE

Prin urmare, dacă vă luați o zi de concediu, marți, 30 aprilie, vă puteți bucura de o vacanță de aproape o săptămână.

Cum în ciclul cotidian din ce în ce mai alert, cu ore peste program și teme pentru acasă, pasiunile și relaxarea ajung de cele mai multe ori pe locul doi, Newsweek România vă propune patru idei de destinaţii altfel, în care să experimentați lucruri noi și să vă deconectați total.

Prima idee se referă la practicarea/învățarea golfului, a sportului ce presupune lovirea unei mingi cu o crosă dintr-o zonă denumită „teeing ground“, peste porțiunile de iarbă și nisip, către o a doua zonă denumită „putting green“, în care este amplasată o gaură cu un steag.

Astfel, dacă doriți să vă exersați lovitura de crosă și să vă și relaxați la plajă, cel mai simplu puteți da o fugă la vecinii bulgari.

Complexul Lighthouse Golf Resort & Spa din Balcic oferă clienților posibilitatea de a îmbina relaxarea la Spa cu practicarea golfului, pe un teren desenat de fostul mare jucător Ian Woosnam. Pentru amatori există și o academie unde se pot lua câteva lecții, iar pentru cei mai pretențioși resortul pune la dispoziție viluțe de lux cu două, trei dormitoare.

O altă variantă este Turcia, unde hotelurile sunt renumite pentru răsfățul la care își supun vizitatorii în sistem All Inclusive și pentru complexitatea serviciilor oferite.

La Maxx Royal Belek, de exemplu, în timp ce copiii se distrează în aquapark-ul cu piscină cu valuri și fel de fel de tobogane, iar doamnele se relaxează la Spa, iau cursuri de gătit sau fac pilates, domnii își pot testa îndemânarea la The Montgomerie Maxx Royal, unul dintre cele mai mari și mai frumoase terenuri de golf din regiunea Belek.

Bineînțeles, și dacă alegeți o destinație exotică de vacanță vă puteți lua crosele. În Republica Dominicană, de pildă, în cadrul resort-ului Casa de Campo Dominicana, Peter Dye – unul dintre cei mai renumiți arhitecti de terenuri de golf - a creat trei dintre cele mai dificile terenuri de golf din lume: Teeth of the Dog, The Links și Dye Fore.

După o partidă, vă puteți relaxa într-una dintre cele trei piscine, pe plaja scăldată de ape precum cristalul sau într-unul dintre cele șapte restaurante. Iar dacă sunteți mai excentric, puteți ajunge la Casa de Campo cu iahtul sau elicopterul, resortul având și port, și heliport.

Dacă combinația de golf, mare și Spa nu vă surâde, puteți opta pentru relaxare, masaj, tratamente de înfrumusețare sau împotriva îmbătrânirii premature și băi termale, dar și distracție, cultură și puțin shopping în Ungaria.

Cele mai cunoscute centre de Wellness & Spa se află în Budapesta, Gyula, Hajduszoboszlo, Sarvar și în Zalakaros. Băile Szecheny din Budapesta, de exemplu, sunt printre cele mai mari și mai vechi din Europa, fiind utilizate în scop balneo-terapeutic încă din 1881. Iar cel mai mare lac cu apă termală potrivit pentru scăldat din lume se află la Hévíz, localitate situată în vestul Ungariei.

De asemenea, baia din peștera de la Miskolctapolca este unică în Europa. La marginea masivului Bükk, de-a lungul unei falii geologice, tâșnește atât apă rece de carst, cât și apă caldă, termală.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te