18 găuri și golf cu piciorul printre dune

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 09.10.2019 - 19:27

Dubaiul nu este doar o destinație de shopping, relaxare, distracție cu copiii într-unul dintre renumitele parcuri tematice sau business. „Emiratul superlativelor“ este și o destinație de top pentru pasionații de golf, mai ales în sezonul rece.

SHARE

Golful, sportul ale cărui origini se întind până în Scoția secolului al XV-lea, ce presupune lovirea unei mingi cu o crosă dintr-o zonă denumită „teeing ground“, peste porțiuni de iarbă și nisip, către o a doua zonă denumită „putting green“, în care este amplasată o gaură cu un steag, și introducerea mingii în această gaură, din cât mai puține mișcări, are din ce în mai mulți adepți.

Se joacă în aer liber, terenurile, în general, cu 18 găuri, sunt un fel de parcuri sau sunt amplasate în perimetre spectaculoase, este antrenant pentru minte și corp, 90% din joc bazându-se pe concentrare, echilibru și puterea de a merge câțiva kilometri buni pe jos, este social, contribuind la legarea unor prietenii sau legături de business, și nu ține cont de vârstă.

Un singur lucru poate afecta desfășurarea unei partide: vremea. Dacă atunci când plouă devine dezagreabil, când ninge este imposibil. Prin urmare, atât amatorii, cât și jucătorii profesioniști se îndreaptă către terenurile din țările calde pentru a-și exersa loviturile de crosă, când la ei acasă vine frigul.

Cea mai bună perioadă pentru o partidă de golf sau un turneu în Dubai, dar și pentru o vacanță de neuitat, este între lunile noiembrie și aprilie, în așa zisul sezon rece din regiune, când soarele este mai domol, iar serile și nopțile sunt răcorite de adieri de vânt.

Trei dintre cele 12 terenuri de aici se află în „Top 100 terenuri de golf din întreaga lume“ și, mai mult, doar în „emiratul superlativelor“ se poate juca golf printre dune, pe malul mării, înconjurat de zgârie-nori sau în nocturnă.

Nu degeaba se desfășoară în Dubai unele dintre cele mai importante turnee de  golf. În intervalul 21-24 noiembrie, de exemplu, are loc DP World Tour Championship. Organizată pe spectaculosul teren Jumeirah Golf Estates, această competiție sportivă de cinci stele este un eveniment foarte important din calendarul competițional mondial, marcând finalul European Tour.

Și, ca idee, la ediția din acest an vor participa unele dintre cele mai mari staruri ale golfului, precum dublul câștigător Rory McIlroy și învingătorul de anul trecut, Danny Willett, pentru a se lupta pentru premiul cel mare de trei milioane de dolari (cel mai mare din istoria golfului).

Iar între 23 și 26 ianuarie 2020, la Emirates Golf Club, are loc Omega Dubai Desert Classic, cel mai popular eveniment de golf din Emiratele Arabe Unite.

Turneul este denumit și „Turneul Orientului Mijlociu“, ca urmare a duratei sale și a terenului de cea mai bună calitate.

După ce Bryson DeChambeau a câștigat trofeul în 2019, la finalul unui turneu spectaculos organizat de-a lungul a patru zile, acesta este așteptat să revină în 2020, alături de alte staruri ale sportului cum ar fi Tommy Fleetwood, Louis Oosthuizen și Matthew Fitzpatrick.

Top terenuri de golf în Dubai

Situat chiar pe malul Dubai Creek, Golf and Yacht Club găzduiește un teren par 71 care este dotat cu zone ondulate cu iarbă tunsă scurt, demarcate de movile, curmali și palmieri, precum și de apă.

În incinta clubului puteți găsi numeroase opțiuni culinare și de relaxare, precum popularele Boardwalk Restaurant și Cielo Sky Lounge sau legendarul lounge QDs, situat pe malul canalului.

JA The Resort oferă un teren de golf cu nouă găuri și par 35, împrăștiat pe o suprafață de aproape șase mii de metri pătrați, care a fost conceput de faimosul Peter Harradin.

De asemenea, JA The Resort găzduiește un club de tir, o academie de tenis, un centru ecvestru, un port cu servicii complete care oferă excursii la pescuit, un loc de joacă pentru copii și un club pentru adolescenți, patru piscine și numeroase activități sportive acvatice.

La Arabian Ranches Golf Club, veți găsi un teren de golf cu par 72 în stil deșertic și veți putea încerca să jucați și golf cu piciorul - un sport „all inclusive“, un fel de combinație între fotbal și golf, în care jucătorii încearcă să introducă o minge de fotbal într-o gaură din cât mai puține lovituri de picior cu putință.

Jumeirah Golf Estates este o destinație rezidențială de golf, care oferă spații de cazare și facilități de lux la câțiva pași de două terenuri de golf par 72, faimoase la nivel internațional. Terenul Earth, pe care se desfășoară și DP World Tour Championship, este un teren spectaculos, inspirat de marile parcuri din Europa și America de Nord, care combină cu pricepere apa curgătoare cu pantele. Iar terenul Fire este încadrat de o floră captivantă.

Gazdă a turneelor Omega Dubai Desert Classic și Omega Dubai Moonlight Classic, Emirates Golf Club este deschis din 1988 și a fost primul teren de golf din Orientul Mijlociu. Ansamblul găzduiește două dintre cele mai bune terenuri din oraș, care vin la pachet cu o priveliște spectaculoasă asupra Dubaiului.

Terenul Faldo, par 72, este singurul teren cu 18 găuri din regiune care oferă posibilitatea de a juca în nocturnă. Iar clubul este unul dintre cele mai impresionante din zonă, oferind numeroase opțiuni de relaxare în incinta sa, de la mâncare rafinată până la piscine de top, săli de sport, terenuri de padel și un Spa.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te