Artista cu 700 de concerte moare însărcinată, alături de logodnic. Știu cine îmi va purta sicriul

DE Alex Darvari | Actualizat: 09.03.2023 - 17:59
17 ani de la moartea Laurei Stoica - Foto: Arhiva

Se împlinesc 17 ani de la moartea Laurei Stoica într-un accident de mașină, vina fiind a celuilalt șofer care a adormit la volan. Mama și o prietenă a artistei vorbesc despre faptul că Laura a avut o premoniție că i se va întâmpla ceva rău.

SHARE

Numită de criticii muzicali "cea mai bună voce feminină rock de la noi" şi "una dintre cele mai puternice şi originale personalităţi ale scenei muzicale autohtone", Laura Stoica (nume complet Adriana Laurenţia Stoica - n.r.) s-a născut în Alba Iulia, la 10 octombrie 1967.

Şi-a petrecut anii copilăriei la Târgovişte, unde s-a înscris la Şcoala Populară de Artă, ale cărei cursuri le-a absolvit în 1986, secţia canto clasic.

A fost considerată cea mai bună voce rock feminină de după 1990. A câștigat și distincții importante precum Cerbul de Aur sau Mamaia.

O moarte terifiantă

În 2 martie 2006, într-un comunicat de presă, Laura anunţa că va fi mamă, iar două zile mai târziu, ea apărea în ultima emisiune TV în direct, împreună cu Cristi, logodnicul ei.

O săptămână mai târziu, în seara de 9 martie 2006, Laura Stoica şi Cristian Mărgescu au un grav accident de circulație în timp ce se întorceau de la Urziceni, unde avuseseră un concert.

„Scena accidentului era incredibilă, parcă desprinsă din filme. Maşina era la câţiva zeci de metri distanţă de şosea, pe câmp, transformată într-un morman de fiare.

La faţa locului au sosit, imediat, rude şi prieteni ale celor doi, care au aprins lumânări şi au rămas acolo tot timpul cât au durat cercetările de la faţa locului“, îşi amintește unul dintre polițiștii rutieri care au ajuns imediat la locul tragediei.

Oboseala, cauza decesului

Viorel Duia, un tânar din Slobozia Bradului, a fost responsabil de moartea Laurei Stoica și a logodnicului său. Tragedia petrecută s-a datorat, cel mai probabil, oboselii la volan. 

Viorel a decedat și el, lăsând în urmă o soție și o fetiță de numai patru ani. Groaznicul accident de circulație s-a produs pe șoseaua București - Urziceni, în apropiere de comuna ialomițeană Sinești în jurul orelor 21:00.

Responsabil de producerea tragicului eveniment este șoferul vrâncean, despre care se bănuiește că a adormit la volan și a pătruns pe contrasens. Dacia Papuc s-a izbit cu mașina condusă de logodnicul Laurei Stoica, impact în urma căruia au murit trei persoane, scria ziaruldevrancea.

 Toți trei au murit pe loc, decesul producându-se din cauza mai multor fracturi craniene. Cel mai norocos dintre cei implicați în accident a fost tatăl șoferului Daciei, Nicușor Duia. Vrânceanul nu a putut da anchetatorilor prea multe detalii despre împrejurarile în care fiul său a intrat cu mașina pe contrasens și a lovit autoturismul Renault Clio. El a declarat doar că, în momentul impactului și-a pierdut cunostința pentru câteva secunde.

Impactul a fost amplificat de faptul că mașina era foarte grea, în Dacia Papuc aflându-se 2.000 de baterii.

Și-a prevestit moartea

O prietenă a regretatei cântărețe mărturisea, după tragedia de proporții care a avut loc pe 9 martie 2006, că Laura Stoica și-ar fi prevestit moartea.

“Eram cu Laura la ziua prietenei noastre. Dintr-o dată, ne-a spus mie şi soţului meu: “Dacă mor, se vor îmbogăţi toţi impresarii mei.” Noi am replicat: “Laura, ce vorbe-s astea?!”.

Citește și: Prietenul a vrut să-i ofere o excursie la Budapesta. Au ajuns din greșeală în România. „Grozav

Laura ne-a spus că poate va da mâna cu Sfântul Petru şi soţul meu îi va căra sicriul. După o lună, chiar aşa s-a şi întâmplat, soţul meu îi căra sicriul”, povestea una dintre cele mai bune prietenă ale Laurei Stoica după tragedie.

Mama Laurei Stoica a dezvăluit că în ziua morții fiicei sale a început, din senin, să citească Biblia.

Citește și: VIDEO Un tânăr „forțos” înjură și amenință mascații SAS. Îl bagă în dubă în urletele prietenei sale

„În ziua în care Laura a murit, ca niciodată, am început să citesc Biblia. Nu ştiu de ce… Am vorbit cu Laura la telefon şi m-a întrebat ce fac. I-am răspuns că citesc Biblia. Mi-a spus că e foarte interesant. Acum, îmi dau seama că a fost un semn. Că Dumnezeu m-a îndemnat să citesc din Biblie ca să pot trece peste cel mai greu moment din viaţa mea” , declara mama marii cântărețe.

A cucerit Mamaia și Cerbul de Aur

În anul 1990, când deja era solista Teatrului din Ploieşti, a participat la Festivalul Mamaia, unde a cucerit Premiul I cu piesa ''Dă, Doamne, cântec'' de Viorel Gavrilă, pe versurile lui Eugen Rotaru. În acelaşi an, Radio România i-a decernat Premiul pentru cel mai bun debut muzical al anului.

Anul 1992 a adus participarea Laurei Stoica la Festivalul ''Cerbul de Aur" de la Braşov, unde a primit Premiul I pentru debut discografic, Premiul II pentru interpretare cu piesa ''Focul'', Premiul III pentru creaţie cu piesa ''Ai fost laş''. Tot în 1992 a câştigat Premiul II la International Pop Festival, Austria (1992), Premiul Radio Contact pentru Cea mai bună voce pop a anului, premiul revistei ''Actualitatea Muzicală'' pentru Cea mai bună interpretare a unei piese pop a anului - ''Un actor grăbit'', premiul revistei ''Pop, Rock & Show'' pentru Cea mai bună voce pop feminină a anului şi Cel mai bun videoclip al anului - ''Focul''.

În 1994 a lansat albumul "Focul", iar trei ani mai târziu a lansat albumul ''Nici o stea'', cu care a câştigat, în 1997, premiul discografic la Festivalul "Cerbul de Aur".

În 1994 a lansat albumul "Focul", iar trei ani mai târziu a lansat albumul ''Nici o stea'', cu care a câştigat, în 1997, premiul discografic la Festivalul "Cerbul de Aur".

În perioada 1990-2005, a evoluat în peste 700 de concerte şi spectacole, pe scenele româneşti şi în străinătate. A apărut în mai mult de 650 de show-uri de televiziune din România, Bulgaria, Malta, singură sau alături de trupa sa - Laura Stoica Band

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te