Șapte gadget-uri pentru amatorii de schi

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 29.11.2019 - 11:01
ABS Avalanche Airbag

Anul acesta, gradele refuză deocamdată să scadă vertiginos în termometre. Dar, cu siguranță, cel puțin la munte, zăpada nu ne va ocoli.

SHARE

În stațiunile montane din Austria, Franța, Italia sau Elveția a nins deja consistent. Prin urmare, cum vacanța de schi se apropie, Newsweek România vă prezintă câteva gadget-uri utile pe pârtiile din orice destinație.

Ochelari Oakley Airwave 1.5 cu head-up display

Producătorul de ochelari de soare Oakley a dezvoltat ochelarii de schi Airwave 1.5 inspirându-se din industria aeronautică.

Lentila are și rol de display, putând afișa hărți preîncărcate, playlistul preferat sau date de la modulul GPS integrat.

Airwave 1.5 Goggles dispun de Bluetooth, pentru a putea comunica cu smarphone-ul din buzunar, și de tehnologie Oakley O-Flow Arch, pentru a reduce presiunea nazală și a fi cât mai confortabili în utilizare.

Carv, antrenorul digital de schi

Schiul nu prea a ținut pasul cu alte sporturi, precum fitnessul sau alergarea, în materie de gadget-uri purtabile, dar se pare că încearcă să recupereze.

După ce a testat tehnologia cu ajutorul echipelor de schi ale Statelor Unite și ale Marii Britanii care participă la Jocurile Olimpice, start-up-ul Meet Carv a lansat pe piață Carv, două branțuri inteligente și conectate care se introduc foarte ușor în clăpari și, cu ajutorul unei aplicații de smartphone, monitorizează 35 de parametri, inclusiv simetria și echilibrul.

De asemenea, pe baza informațiilor culese, Carv poate fi utilizat ca antrenor digital de schi, oferind feedback în ceea ce privește unghiurile și pozițiile optime de coborâre.

Ciorapi încălziți Therm-ic Powersocks

Cum, în general, oricât de bine izolați termic ar fi clăparii, la un moment dat, schiorii încep să simtă rece la picioare, Therm-ic propune amatorilor și sportivilor de performanță ciorapi încălziți.

Therm-ic Powersocks au design anatomic, protecții pentru călcâi și vârf și rezistențe integrate în material.

Alimentarea acestora se face cu o unitate externă de baterii care se prinde de partea superioară a ciorapului, deasupra clăparului, și oferă și conectivitate Bluetooth, pentru ca schiorul să poată regla nivelul de încălzire și monitoriza autonomia acumulatorilor prin intermediul smartphone-ului.

Garmin Fenix 5 Series

Smartwatch-ul Garmin Fenix 5 Series se află printre gadget-urile preferate de schiori. Ceasul dispune de giroscop, altimetru barometric și compas cu trei axe și monitorizează automat fiecare coborâre, înregistrând viteza, distanța și diferența de nivel.

Bineînțeles, pe lângă schi, Garmin Fenix 5 Series oferă profile pentru multe alte sporturi, precum ciclism, înot, atletism sau triatlon.

ABS Avalanche Airbag

Nu, nu s-au inventat încă schiurile cu ABS, cu sistem de asistare la frânare. Dar schiorii, ca și șoferii, pot beneficia de protecția airbag-urilor în caz de accident.

ABS Avalanche Airbag se adresează în principal practicanților de schi sau snowboard extrem și este un fel de rucsac plin cu airbag-uri, care, în cazul în care sportivul cade la viteze mari, periculoase, se declanșează, protejându-l pe acesta la nivelul capului și al coastelor.

Resqski, un dispozitiv de localizare util

În cazul în care schiorul cade și legăturile sar, schiurile o iau care încotro și, la un moment dat, se opresc cu ajutorul frânelor mecanice.

Dar, dacă schiați prin zăpadă afânată sau prin pădure, acestea se pot „ascunde“ destul de ușor. Resqski este, prin urmare, un gadget util.

Se atașează câte un dispozitiv pe fiecare schi, iar utilizatorul îl poate localiza cu ajutorul smartphone-ului pe o distanță de până la 30 de metri și până la o adâncime de un metru sub zăpadă.

Funcționează cu ajutorul tehnologiei Bluetooth, ca și dispozitivele pentru localizarea cheilor, de exemplu.

Tech Chips 2.0, difuzoare wireless pentru cască

Dacă doriți să schiați pe muzica preferată sau să vorbiți la telefon și, în același timp, să și auziți ce se întâmplă în jur, nu sunt recomandate căștile audio, ci difuzoarele speciale pentru casca de schi.

Tech Chips 2.0 pot fi montate pe orice cască de schi, dispun de baterii reîncărcabile care rezistă până la temperaturi de -20 de grade Celsius și se conectează la smartphone prin Bluetooth.

De asemenea, difuzoarele Tech Chips 2.0 au și microfon

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te