O mare companie americană cumpără o firmă cu 170 de ingineri de software care lucrează în România

DE Adrian Costin | Actualizat: 14.01.2021 - 14:13
Șerban Țîr, anterior  Chief Technology Officer (CTO) al Gemini Solutions, va activa ca Director General al ThoughtWorks România

ThoughtWorks, o companie globală de consultanță software, a anunțat astăzi că a încheiat un acord pentru a achiziționa Gemini Solutions, o companie de dezvoltare software și de servicii de consultanță, având centrul de dezvoltare în România.

SHARE

Fondată în 2005 de un grup de ingineri din Silicon Valley și având activitatea principală în România, Gemini Solutions este dedicată furnizării de servicii de dezvoltare de produse software de talie mondială.

Astăzi, echipa Gemini Solutions are peste 170 de ingineri de software și personal operațional care lucrează la sediul din România, acoperind un spectru larg de tehnologii în întregul ciclu de funcționare al dezvoltării produselor software.

Citește și

Patriarhul ecumenic Bartolomeu îi desființează pe conspiraționiștii de tip Becali și Șoșoacă

Echipele tehnice ale Gemini Solutions sunt recunoscute nu doar pentru livrarea rapidă, ci și pentru disciplina lor în dezvoltarea produselor. Gemini Solutions oferă un amestec unic de creativitate, agilitate, disciplină și excelență tehnică, acest mix contribuind la dezvoltarea unor parteneriate durabile cu clienții.

Cine va beneficia de serviciile noii companii

Încheierea achiziției va rezulta în înființarea companiei ThoughtWorks România, având la bază echipa Gemini Solutions. Achiziția va consolida fundația companiei ThoughtWorks și va contribui la extinderea la nivel european. Echipa va oferi asistență nearshore (din locații apropiate, cu fus orar similar) pentru clienții ThoughtWorks din Marea Britanie și Germania, continuând în același timp să sprijine clienții Gemini Solutions existenți în America de Nord, Franța și Germania.

Citește și

EXCLUSIV Ce se întâmplă cu acționariatul de la FC Dinamo dacă nu vine Cortacero cu banii în ianuarie

Șerban Țîr, anterior  Chief Technology Officer (CTO) al Gemini Solutions, va activa ca Director General al ThoughtWorks România.

„Încă de la începuturile noastre am lucrat pentru a ajuta organizații de top, indiferent de dimensiune sau maturitate, să înflorească și să prospere, oferindu-le soluții de software excepționale. ThoughtWorks și Gemini Solutions au o filosofie și o dăruire comună pentru succesul clientului. Suntem încântați pentru oportunitatea de a deveni parte a unui lider global din industria IT. Această achiziție este, de asemenea, dovada și validarea marelui talent și a capacității sectorului IT românesc, motive pentru care o organizație internațională precum ThoughtWorks ar alege să investească în această piață”, a declarat Theo Nissim, Chief Executive Officer (CEO) și fondator Gemini Solutions.

Această achiziție va îmbunătăți semnificativ capacitatea ThoughtWorks de a sprijini și a deservi clienții, în special în Europa. Echipa Gemini Solutions aduce cu ea o bogată experiență în IoT, big data, AI, data science, mobilitate și cloud, care va spori și va consolida oferta ThoughtWorks în acest domeniu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te