Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi în timp real prezența la vot
9.268.234 Votanți în România
51,47 %
772.851 Votanți în străinătate
Click aici pentru statistici complete

Kaspersky Lab și încă două companii din China, pe lista SUA a pericolelor pentru siguranța națională

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 26.03.2022 - 09:04
Kaspersky Lab și încă două companii din China, pe lista SUA a pericolelor pentru siguranța națională. / Foto: abcnews.go.com
Kaspersky Lab și încă două companii din China, pe lista SUA a pericolelor pentru siguranța națională. / Foto: abcnews.go.com

SUA au adăugat AO Kaspersky Lab, China Telecom Americas şi China Mobile International USA pe lista de companii considerate un pericol pentru securitatea naţională.

SHARE

Comisia Federală pentru Comunicaţii (FCC) din Statele Unite a adăugat companiile AO Kaspersky Lab din Rusia, China Telecom Americas şi China Mobile International USA pe lista sa de echipamente şi servicii de comunicaţii considerate o ameninţare pentru securitatea naţională a ţării, transmite Reuters.

O lege din 2019 impune FCC să publice şi să actualizeze o listă de echipamente şi servicii de comunicaţii care prezintă un risc inacceptabil pentru securitatea naţională sau pentru securitatea şi siguranţa cetăţenilor americani.

Citește și: Preşedintele Ucrainei: Rusia a pierdut peste 16.000 de militari. Moscova confirmă 1.351 de morți

”Acţiunea de astăzi este cea mai recentă din eforturile FCC aflate în desfăşurare, ca parte a unei abordări mai ample la nivelul întregului guvern, de a întări reţelele de comunicaţii ale Americii faţă de ameninţările la securitatea naţională”, a declarat preşedintele FCC, Jessica Rosenworcel, într-un comunicat. 

Ce înseamnă includerea unei companii pe lista pericolelor pentru securitatea naţională a SUA

Desemnarea înseamnă că banii din Fondul anual de serviciu universal al FCC, de 8,3 miliarde de dolari, nu mai pot fi utilizaţi pentru a cumpăra sau întreţine produse de la oricare dintre companii.

Kaspersky, cu sediul la Moscova, a fost supusă unei presiuni din ce în ce mai mari de la invadarea Ucrainei de către Rusia luna trecută.

Oficialii americani au emis de multă vreme avertismente despre Kaspersky, iar Statele Unite au interzis oficial produsul antivirus emblematic al companiei din reţelele federale, în 2017.

Recent, autorităţile cibernetice europene au început să urmeze exemplul SUA, emiţând avertismente similare.

Citește și: Generalul ucrainean Kirilo Budanov: Armata rusă, „un mit, o concentrare de putere medievală”

De asemenea, companiile private au început să taie legăturile cu Kaspersky.

Vineri mai devreme, Kaspersky a declarat într-un mesaj postat pe Twitter că popularul program de recompensă pentru erori HackerOne - care plăteşte bani hackerilor pentru găsirea defectelor software - a exclus firma de pe platforma sa.

În octombrie, FCC a revocat autorizaţia SUA pentru China Telecom Americas, declarând că ”este supusă exploatării, influenţei şi controlului guvernului chinez”.

China Telecom nu a reuşit să convingă o instanţă din SUA să anuleze decizia.

În 2019, FCC a respins oferta China Mobile de a furniza servicii de telecomunicaţii în SUA, invocând riscuri de securitate naţională.

Companiile chineze de telecomunicaţii şi Kapersky nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

FCC a desemnat în martie 2021 companiile Huawei Technologies, ZTE, Hytera Communications, Hangzhou Hikvision Digital Technology şi Dahua Technology ca fiind ameninţări pentru securitatea naţională.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te