Cum puteți afla dacă vă ascultă cineva când vorbiți la telefonul mobil

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 18.01.2023 - 15:06
Cum puteți afla dacă vă ascultă cineva când vorbiți la telefonul mobil. / Foto: pexels.com

Securitatea convorbirilor efectuate de pe smartphone poate fi destul de fragilă dacă o persoană interesată să vă asculte ce vorbiți are la dispoziție tehnologia potrivită. Iar specialiștii au indentificat șapte semne cu ajutorul cărora vă puteți prinde dacă cineva vă urmărește.

SHARE

Oricine poate asculta conversațiile pe care le efectuați cu telefonul mobil personal, dacă la un moment dat, de exemplu, a avut acest telefon în mână și are astfel de intenții. Poate fi un hoț, șeful tău, soțul tău, soția, etc. Achiziționarea unui software de spionaj pentru telefonul mobil este extrem de facilă și nici foarte scumpă, în unele cazuri.

Nu trebuie să vă faceți prea multe griji însă, deoarece există câteva indicii prin care puteți detecta dacă aveți aplicații software spion pe telefon, dacă acesta este ascultat sau monitorizat:

Sunete ciudate în timpul apelurilor

În cazul în care auziți voci la distanță, statice sau clik-uri și sunete care vin prin telefonul dvs. mobil atunci când efectuați sau primiți un apel, acestea pot fi semne că cineva a accesat telefonul. Acest lucru nu este normal în rețelele moderne. Este un lucru din trecut și asociat doar cu rețelele analogice sau vechi. În cazul în care auziți fragmente de voci, poate exista posibilitatea ca pe telefonul dvs. să fie instalat un software de ascultare a telefonului.

Scăderea inexplicabilă a capacității bateriei

Scăderea inexplicabilă a capacității bateriei este o altă indicație excelentă că un telefon este ascultat. Orice smartphone ascultat va înregistra toate activitățile și le va trimite către un dispozitiv terț. Acest lucru va însemna o creștere a utilizării bateriei telefonului și bateria se va descărca mult mai repede. Un telefon mobil ascultat va înregistra convorbiri tot timpul, când este pornit dar și când este inactiv. Ca urmare, solicitarea mai intensă a telefonului va duce la scurtarea duratei de viață a bateriei. Puteți verifica acest lucru utilizând bateria telefonului mobil pe un alt telefon mobil de același model. În cazul în care acumulatorul dvs. utilizează mai multă energie pe telefonul propriu decât pe un alt telefon de același model, există șanse ca telefonul să fie monitorizat.

Telefonul mobil afișează activitate atunci când nu este utilizat

Se aprinde ecranul telefonului smartphone sau emite zgomote când nu îl folosiți? Repornește uneori fără nici un motiv? Dacă oricare dintre acestea lucruri se întâmplă, atunci sunt șanse ca cineva să aibă în secret acces la telefonul dvs.

Durează mai mult până când telefonul se închide

Orice telefon mobil va trebui întotdeauna să se comporte la fel, ori de câte ori îl închidem. În cazul în care dispozitivul dvs. mobil transmite date unor persoane, va avea nevoie de mai mult timp pentru a finaliza procesul înainte de a se opri. Acest lucru face să dureze mai mult când îl închidem, mai ales după ce ați trimis un mesaj text, ați primit un apel, un e-mail sau după navigarea pe Internet. Există șanse ca el să trimită date către un dispozitiv terț.

Temperatura bateriei crește chiar dacă nu utilizați smartphone-ul

Temperatura bateriei telefonului mobil poate fi, de asemenea, un bun indicator pentru telefonul dvs. mobil. În cazul în care telefonul se simte cald când nu îl utilizați, este posibil ca acesta să transmită date către un alt dispozitiv.

Primiți mesaje SMS mai puțin obișnuite

Când primiți mesaje text ciudate care conțin caractere, simboluri sau numere aleatorii, poate fi iarăși o problemă. Software-ul de interceptare a mesajelor SMS funcționează prin transmiterea mesajelor SMS codificate către telefonul mobil, acestea putând fi văzute ori de câte ori software-ul spion nu funcționează bine. În cazul în care un astfel de lucru se întâmplă mai des, există șanse ca telefonul să fie interceptat.

Creșterea inexplicabil volumul de date utilizat

Există software de spionaj pentru telefonul mobil care utilizează date suplimentare pentru a verifica și colecta informațiile de pe telefonul dvs. mobil. Prin urmare, este recomandabil să vă uitați la creșterea inexplicabilă a utilizării datelor din telefonul smartphone. Cu toate acestea, cel mai bun software de spionare utilizează mai puține date și va fi imposibil de observat, dar alte software-uri necorespunzătoare vă vor dezvălui acest lucru.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te