Acorduri fine sub cerul liber

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 31.05.2019 - 09:05

Crearea unui sistem audio pentru a asculta muzica preferată în spații deschise, sub cerul liber, poate fi mai complicată decât alegerea unor boxe de interior.

SHARE

Dacă aveți curte, eventual cu piscină, un patio sau o terasă mai mare și vă place să vă relaxați și să vă distrați ascultând melodiile preferate la un nivel de calitate superior, smartphone-ul, tableta și boxele wireless portabile nu vă sunt de niciun folos.

Sigur, ați putea scoate afară boxele din living. Dar nu este recomandat. În primul rând, incintele acustice pentru interior nu sunt construite să redea sunet de calitate în spații deschise. Iar în al doilea rând, umezeala, praful și inclusiv căldura și razele soarelui le dăunează.

Difuzoarele și carcasele boxelor de exterior sunt făcute să reziste la intemperii și alte elemente dăunătoare și sunt proiectate să redea muzica la un nivel de calitate superior sub un unghi mult mai larg. Mai mult, unele boxe de exterior dispun și de un design special, pentru a se „ascunde“ în peisaj.

Q Acoustics QI65 RockDesign de piatră și finisaj ce imită textura și culoarea granitului, boxele QI65LW Rock au 28 de centimetri înălțime, 33 de centimetri lățime și 24 de centimetri adâncime, carcasa realizată din plastic ranforsat cu fibră de sticlă este complet etanșă, putând fi amplasate direct pe pământ.

Sunetul este redat pe două căi, de un tweeter de 2,5 centimetri și un woofer de 16,5 centimetri din polipropilenă. Preț aproximativ: 1.400 lei/bucată.

Audio Climate Garden CLG160


Boxele Monitor Audio Climate Garden CLG160 pot fi instalate pe sol sau agățate de perete sau de copaci și sunt certificate IP55. Adică rezistă la praf și la jeturi de apă din toate direcțiile.

În interiorul carcasei din plastic se află un tweeter de 2,5 centimetri și un woofer de 15 centimetri diametru, precum și un transformator pentru conectarea la un amplificator profesional. Preț aproximativ: 1.900 lei/bucată.

KEF Ventura 5


Disponibile în alb sau negru, boxele de exterior KEF Ventura 5 se pot monta pe pereți, stâlpi sau copaci, vertical sau orizontal, rezistă la stropirea intensă cu apă și fucnționează la temperaturi extreme de la -40 de grade Celsius, la +70 de grade Celsius.

Sunetul este redat de un tweeter de 2,5 centimetri și un woofer de 13 centimetri diametru. Preț aproximativ: 1.800 lei/pereche.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.