9 gadget-uri din 2019

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 10.01.2020 - 11:02
GoPro Hero 8 Black

În epoca vitezei, tehnologiile evoluează aproape de la o zi la alta. Prin urmare, 
un clasament general anual este aproape imposibil de realizat. Newsweek România a selectat nouă gadget-uri care au marcat anul care abia s-a încheiat.

SHARE

Bose Frames

Alto pentru bărbați, Rondo pentru femei. Ochelarii de soare Bose Frames nu sunt unii obișnuiți, ci sunt primii ochelari de soare high-tech care ascund în brațele ramei mini-difuzoare și senzori.

Puteți asculta muzica preferată, interacționa cu Siri, Alexa sau Google Assistant, prin intermediul microfonului integrat, și răspunde la telefon, prin simpla apăsare a unui buton.

Conectarea cu smartphone-ul se face prin Bluetooth, iar bateria are o autonomie de până la 3,5 ore de ”live music”.

DJI Mavic Mini

Drona DJI Mavic Mini este foarte compactă, când este pliată putând fi ascunsă într-un buzunar, și cântărește doar 249 de grame.

În ciuda dimensiunilor, însă, DJI Mavic Mini filmează la rezoluție 4K HD și are o autonomie de zbor de până la 30 de minute.

Aplicația DJI Fly permite accesul la SkyPixel, o platformă social-media pe care utilizatorii își împărtășesc poze și filmulețe.

UBTech Jimu Robot Mythical UnicornBot

Roboțelul UBTech pare o jucărie, dar nu este chiar așa.

După ce este asamblat cu ajutorul aplicației de smartphone Jimu, care oferă instrucțiuni 3D, gadget-ul este construit să-i introducă pe copiii de peste opt ani în tainele programării de bază, prin intermediul platformei Blockly.

UnicornBot poate fi programat cum să se miște și cum să reacționeze în anumite situații.

LG Signature OLED TV R

La Consumer Electronics Show (CES) 2019, toate blițurile au fost atrase de LG Signature OLED TV R, primul televizor 4K care se rulează ca o jaluzea și se ascude într-un stand special când nu este folosit.

Ecranul de 65 inch are trei moduri de funcționare: vedere completă, care presupune totalitatea ecranului, vedere liniară, în care ecranul este ascuns parţial şi arată doar panourile de muzică, ceas, informaţii meteo, etc., şi vedere zero, în care display-ul este ascuns în întregime.

În afară de a servi ca suport, cutia funcţionează şi ca soundbar, având sistem de sunet Dolby Atmos.

AppleWatch Series 5 Cellular

Cea de-a cincea generație AppleWatch a devenit cel mai performant smartwatch de pe piață. Are un ecran mai mare, care stă permanent aprins, oferă o mulțime de opțiuni și, cel mai important, face EKG în timp real și monitorizează pulsul.

AppleWatch Series 5 Cellular poate funcționa și autonom, dacă operatorul de telefonie mobilă oferă serviciul ”Number Share”, și rezistă la apă până la o adâncime de 50 de metri.

GoPro Hero 8 Black

Camera de acțiune GoPro Hero 8 Black dispune de un sistem de montare integrat, poate filma la rezoluție 4K, cu 60 de cadre pe secundă, este mult mai ușor de utilizat decât modelele anterioare, grație unui software revizuit, și, optional, poate fi folosită cu diferite „Mods“, precum un microfon extern GoPro sau o lumină LED externă și un ecran separat.

Live streaming-ul poate fi realizat la 1080p, față de 720p în cazul Hero 7 Black.

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Călătoriile lungi, cu avionul sau trenul, pot fi mai plăcute cu o pereche de căști Bose Noise Cancelling Headphones 700.

Acestea oferă 11 niveluri de anulare a zgomotului ambiental, pentru a vă putea relaxa și asculta în liniște muzica preferată.

HTC Vice Cosmos

Creat pentru a oferi un nivel superior de ergonomie în utilizare și construit pentru a evolua de-a lungul timpului, sistemul de realitate virtuală (VR) premium HTC Vive Cosmos dispune de un headset modular și un display de tip „flip-up“.

Inspirat parcă din lumea căștilor pentru motocicliști, design-ul „flip-up“permite utilizatorului să ridice ecranul și să treacă astfel din spațiul virtual în cel real și viceversa, fără a întrerupe călătoria VR și fără a da sistemul jos de pe cap.

Pentru o experiență virtuală superioară, display-ul lui HTC Vice Cosmos oferă o rezoluție combinată de 2880 x 1700 de pixeli, iar fiecare pixel este secondat de trei subpixeli.

Sigma fp

Cu un design de aparat foto de buzunar, Sigma fp, cea mai mică și mai ușoară cameră full-frame mirrorless, are 10,6 centimetri înălțime, 6,6 centimetri lățime și 4,3 centimetri grosime și ascunde un senzor de 24,6 Megapixeli, de 35 de milimetri.

 

Bineînțeles, prin adăugarea unui obiectiv, gabaritul camerei crește, dar, și așa, dimensiunile sale par impresionant de mici.

Sigma fp suportă ISO între 100 și 25.600, oferă un sistem autofocus cu 49 de puncte și dispune de stabilizator electronic a imaginii și poate filma la rezoluție 4K.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te