5 gadgeturi inteligente pentru casă pe timp de iarnă

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 23.10.2020 - 10:46
Google Nest

Newsweek România vă prezintă cinci gadgeturi inteligente care pot face ca iarna să treacă mai ușor.

SHARE

Pentru cei care nu sunt racordați la un sistem de încălzire centralizat sau pentru cei sunt dar nu sunt mulțumiți de gradul de confort furnizat de acesta, momentul în care vor apăsa pe butonul de start al centralei individuale, al caloriferului electric sau al altui aparat care face căldură se apropie cu pași repezi.

Cum tehnologia a făcut pași importanți și în acest domeniu, Newsweek România vă prezintă cinci gadgeturi inteligente care pot face ca iarna să treacă mai ușor.

Google Nest - Un termostat ambiental inteligent entry-level

Montarea unui termostat ambiental reduce considerabil consumul de carburant al centralei proprii (gaz, peleți, curent electric etc.). Însă un termostat ambiental inteligent merge și mai departe. Google a adăugat recent o versiune entry-level familiei de termostate inteligente Nest Learning Thermostat și Nest Thermostat E.

Noul Google Nest Thermostat nu dispune de algoritmul de învățare a comportamentului zilnic al utilizatorilor, precum Nest Learning, dar costă de aproape două ori mai puțin și beneficiază de tehnologia Soli, folosită și de smartphone-ul Pixel 4, pentru a „simți“ când utilizatorul se află în fața sa, care elimină necesitatea unui senzor de prezență inestetic.

Nu oferă, însă, și funcția de control prin gesturi caracteristică Soli. Nest Thermostat poate fi controlat de la distanță, prin aplicația Google Home, și înțelege comenzile vocale cu ajutorul Google Assistant sau Amazon Alexa.

De asemenea, gadget-ul se poate folosi de senzorul de mișcare Soli și de GPS-ul smartphone-ului pentru a trece automat sistemul de climatizare al casei în modul “Eco“ și a economisi astfel energie.

Google afirmă că această funcție poate reduce suplimentar factura anuală, cu 10-12% în cazul încălzirii și cu până la 15% în cazul răcirii, față de un termostat ambiental clasic.

PNI SmartHome WP800 – Priza inteligentă

Cu o priză inteligentă, orice aparat electrocasnic, inclusiv un calorifer electric clasic, de pildă, poate fi controlat de la distanță.

Iar cu PNI SmartHome WP800 orice priză se transformă într-una inteligentă. Sigur, este doar un exemplu, existând zeci de modele de prize „smart“.

PNI SmartHome WP800 poate fi sincronizată cu Amazon Alexa si Google Assistant, prin aplicația Tuya Smart, pentru a accepta și comenzi vocale. Iar aplicația de smartphone poate monitoriza și consumul pe priza conectată.

OOLER – „Sticlele cu apă caldă“ moderne

Dacă, înainte de Revoluție, bunicii și părinții era de multe ori nevoiți să încălzească apă pe aragaz și să o pună în sticle pentru a nu îngheța în somn sub plapumă, acum există OOLER.

Gadget-ul este un fel saltea suplimentară, pentru una sau două persoane, în funcție de nevoie, care încălzește sau răcorește patul și păstrează temperatura dorită între 13 și 46 de grade Celsius.

Unitatea de control poate fi programată să schimbe temperatura patului la anumite ore și are și o funcție de alarmă pentru a vă trezi, prin intermediul aplicației dedicate pentru smartphone.

Smart Netatmo – Senzor inteligent de fum

Fie că aveți centrală, șemineu sau, de ce nu, sobă, montarea unui senzor de fum este obligatorie. Iar dacă acesta este și inteligent, e și mai bine.

Senzorul de fum Smart Netatmo, de exemplu, trimite alerte în timp real pe telefonul mobil, dacă „miroase“ ceva suspect în casă.

Iar, pentru maximum de siguranță, are și funcție de autodiagnoză, anunând tot pe telefon dacă, de exemplu, pică conexiunea Wi-Fi sau rămâne fără energie.

Dyson Cryptomic Pure Hot Cool – Rolls-ul „aerotermelor“

Pentru cei care au nevoie de un aparat suplimentar de încălzire și nu numai, Dyson Cryptomic Pure Hot Cool este un fel de Rolls-Royce al „aerotermelor“.

Poate și răci sau purifica aerul, însă. Gadget-ul inteligent se înțelege cu asistenții digitali Siri și Amazon Alexa, prin intermediul unei aplicații de smartphone, și menține temperatura în cameră cu ajutorul unui sistem electronic cu plăci ceramice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te