VIDEO Un sibian de 17 ani, campion mondial la Taekwon-do. Acum face meditații pentru BAC

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 17.10.2022 - 14:27

Mario David, un tânăr în vârstă de 17 ani din Sibiu, a obținut titlul mondial la categoria sa la Cupa Mondială de Taekwon-do ITF din Koper, Slovenia. „Este visul meu de când eram mic”, a declarat sibianul care, acum, e în clasa a XII-a și se pregătește pentru BAC.

SHARE

Sibiul se poate mândri de săptămâna trecută cu un campion mondial la Taekwon-do. Este vorba despre Mario David, un tânăr în vârstă de 17 ani, care practică de la vârsta de nouă ani acest sport și care a reușit zilele trecute să transforme în realitate un vis pe care îl avea încă de când a pus piciorul pentru prima dată în sala de antrenament.

Sportivii de la Puma Club au participat la Cupa Mondială de Taekwon-do ITF din Koper, Slovenia, de unde Mario David s-a întors cu titlul de Campion Mondial la categoria sa. Tânărul are 17 ani și studiază la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu. De la vârsta de nouă ani practică acest sport care a devenit pentru el mai mult decât o pasiune.

Citește și: Autostrada Sibiu–Făgăraș mai așteaptă. Licitația, blocată de CNAIR. N-a răspuns la timp la întrebări

„M-a impresionat momentul în care am câștigat finala. Toți apropiații au venit în jurul meu să mă susțină, m-au luat în brațe, m-au ridicat, un moment pe care nu o să-l uit niciodată. A  fost un campionat reușit pentru mine, am obținut medalia de aur, locul unu la categoria mea. A fost un campionat cu sportivi extrem de bine pregătiți, cu amintiri frumoase și chiar și cu foarte multe locuri pe care le-am vizitat. Este visul meu de când eram mic, să devin campion mondial. Chiar anul acesta am obținut performanța de a fi și campion european în Bulgaria și acum mi-am îndeplinit visul în Slovenia”, a declarat Mario David, relatează turnulsfatului.ro.

Citește și: Unul dintre cei mai mari fotbaliști, luptă cu „boala secolului". „Da, fac terapie de câțiva ani"

Mario David practică Taekwon-do de la 9 ani

„În urmă cu opt ani m-am apucat de acest sport. Părinții mei m-au adus la antrenamente pentru că eram foarte energic și s-au gândit că ar fi o modalitate bună de a consuma această energie”, își amintește Mario.

Mario spune că pentru a practica acest sport ai nevoie de disciplină, respect și perseverență. De-a lungul timpului, cele mai dificile momente pentru el au fost acelea când a trebuit să slăbească pentru a ajunge la numărul de kilograme necesar pentru categoria la care voia să se integreze.

„Slăbirile pentru concurs, pentru a intra la categoria pe care o vrei, cred că acestea sunt cele mai dificile. Cel mai mult am slăbit șase kilograme în două săptămâni, cu dietă, saune, chiar și cu înfometare.”

Citește și: „Revoluția“ monoposturilor de Formula 1 continuă în 2023. Ce inovații vom avea

Antrenamente de șase ori pe săptămână și meditații pentru BAC

Sibianul merge la antrenamente de șase ori pe săptămână, iar momentele petrecute alături de colegi - care i-au devenit și prieteni - îl încarcă de energie și pozitivitate.

Anul acesta Mario va susține examenul de Bacalaureat și spune că încearcă să îmbine sportul cu școala. De asemenea, își dorește să mențină titlul pe care l-a obținut în Slovenia.

„Încerc să-mi fac timp pentru amândouă, și pentru studii și pentru antrenamente, meditații, dar și de ieșit cu prietenii. Câte puțin din fiecare și cred că așa este cel mai bine, să ai un echilibru în toate. Acum, dacă se poate, vreau să-mi mențin titlul deoarece la anul avem din nou campionat mondial și european”, a mai povestit Mario.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te