VIDEO Simona Halep a fost învinsă de Badosa în meciul de restart al carierei. Dar, este în formă

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 20.03.2024 - 07:28
Simona Halep a fost învinsă de Badosa în meciul de restart al carierei. Dar, este în formă - Foto: Profimedia Images

Simona Halep a fost învinsă de Badosa în meciul de restart al carierei de la Miami Open 2024, după ce n-a mai jucat oficial de 1,5 ani în urma scandalului de dopaj. Dar, a arătat că este în formă. Primul set chiar l-a câștigat categoric, 1-6, dând speranțe.

SHARE

Simona Halep a fost învinsă de Paula Badosa (locul 80 WTA), scor 1-6, 6-4, 6-3, în primul tur la Miami Open şi după o oră şi 58 de minute de joc. Aceasta a fost prima partidă jucată de Halep după 569 de zile şi după ce a fost depistată pozitiv şi suspendată. Concret, ultimul meci jucat de Simona Halep a avut loc pe 29 august 2022, la US Open, când a fost eliminată din turul 1 de ucraineanca Daria Snigur.

În setul doi cu Badosa, Simona a acuzat o durere la umărul drept, iar în setul trei a început să dea semne de frustrare şi nervozitate.

Simona Halep a fost învinsă de Badosa în meciul de restart al carierei

Simona a revenit la Miami, în aclamaţiile fanilor români, încrezătoare şi zâmbitoare. Aşa cum a declarat în repetate rânduri, ea nu avea nicio aşteptare, ci doar voia să vadă cum simte jocul, după o lungă pauză.

În setul trei, Simona a început să dea semne de frustrare şi nervozitate, iar la 1-1, Badosa a reuşit break-ul, după ce Halep a făcut un game slab, cu multe greşeli.

Citește și: Cu cine se antrenează Simona Halep, înainte de Miami Open

Românca a recuperat game-ul la 2-2, însă imediat a recuperat Badosa, care a dus scorul la 3-2. Şi Badosa a acuzat dureri la gleznă, dar s-a impus în cele din urmă, scor 6-3, după mai multe erori ale Simonei şi după 31 de minute.

Accederea în turul doi este recompensată cu 34.500 de dolari şi 35 de puncte WTA, iar prezenţa în primul tur cu 23.250 de dolari şi 10 puncte WTA.

În turul doi, Paula Badosa va evolua cu locul doi mondial, belarusa Arina Sabalenka, informează News.ro.

L'Equipe: Halep a arătat că este în formă, dar dificultăţile sale la serviciu au condamnat-o

La 569 de zile de la ultimul său meci la US Open 2022, Simona Halep a revenit în circuit. Între New York şi Miami, unde şi-a reluat cariera graţie unui wild card, românca a fost prinsă de patrula antidoping şi suspendată timp de patru ani, înainte de a-şi vedea pedeapsa redusă la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv, la începutul lunii martie.

Fostul număr 1 mondial şi-a putut relua cariera imediat după aceea, dar dificultăţile sale la serviciu au condamnat-o în faţa Paulei Badosa (1-6, 6-4, 6-3), scrie lequipe.fr, potrivit News.ro.

Citește și: Simona Halep cere daune uriașe companiei canadiene care a produs suplimentul nutritiv contaminat

Românca în vârstă de 32 de ani, vizibil în formă, a avut nevoie doar de câteva puncte pentru a reveni în ritm, iar spaniola, care suferă de ceva vreme de o problemă la spate (s-a retras din turneu înainte de Indian Wells), a fost cea care a părut să fie lipsită de formă.

Totuşi, Halep a devenit din ce în ce mai imprevizibilă pe serviciul său (10 duble greşeli de-a lungul meciului) şi, cu umărul drept vizibil dureros, a apelat la fizioterapeut la finalul actului secund.

Masajul, care a durat câteva minute, nu a schimbat cu nimic soarta setului şi nici nu a revigorat-o cu adevărat pe româncă, care a început să dea semne majore de frustrare. Cu break foarte rapid în setul decisiv, ea a revenit pentru a prelua serviciul adversarei sale, dar răgazul a fost de scurtă durată şi a putut să dea din nou din cap cu frustrare pe bancă după ce a pierdut din nou primul game. Badosa nu a mai cedat frâiele de data aceasta, în ciuda faptului că a suferit o sperietură la piciorul stâng în ultimele game-uri.

În runda următoare, ea va avea un meci foarte special împotriva uneia dintre cele mai apropiate prietene din circuit, Arina Sabalenka, care tocmai şi-a pierdut partenerul, notează sursa citată.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te