VIDEO România s-a calificat la un turneu final de fotbal după 8 ani. Reacția tricolorilor în vestiar

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 19.11.2023 - 11:36
România s-a calificat la un turneu final de fotbal după 8 ani. Reacția tricolorilor în vestiar - Foto: Facebook: Echipa națională de fotbal a României

România s-a calificat la un turneu final de fotbal după 8 ani, în urma victoriei cu Israel, scor 2-1, din Ungaria. Sărbătoarea începută pe teren, după ultimul fluier al arbitrului, a fost continuată de "tricolori" la vestiare.

SHARE

Naţionala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024, după ce a învins echipa Israelului cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Pancho Arena din Felcsut (Ungaria), în penultimul său meci din Grupa I a preliminariilor.

România, care avea nevoie de un punct pentru a se califica, va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Tricolorii au făcut un meci foarte bun în Ungaria, în ciuda unui start ratat, câştigând prin golurile marcate de George Puşcaş (10) şi Ianis Hagi (63). Israelul deschisese scorul în min. 2, prin Eran Zahavi (2).

Citește și: VIDEO Ziua pe care galezii n-o pot uita nici după 30 de ani. Ce le-au făcut Hagi și Răducioiu

România a început cu stângul, primind gol după 90 de secunde, la un corner executat de Gloukh, urmat de o deviere a lui Miguel Vitor, iar Eran Zahavi a reluat simplu în plasă.

Echipa antrenată de Edward Iordănescu nu fost afectată prea tare de această lovitură, reuşind egalarea în min. 10: Drăguş a şutat cu efect de la 22 de metri, portarul a respins în transversală, iar mult-hulitul Puşcaş, atent, a reluat cu capul în plasă.

Tricolorii au continuat să joace bine şi Răzvan Marina a avut o ocazie bună (12), însă Glazer a respins şutul său. Apoi, Drăguş (19) a şutat peste poartă de la 18 de metri.

Israelienii au fost periculoşi prin Khalaili (23), care a trimis din voleu peste ţintă, de la 12 metri. Imediat, Drăguş putea aduce România în avantaj, dar a nimerit bara cu un şut din întoarcere (24).

Israelul a avut două oportunităţi bune, dar acelaşi Khalaili a reluat peste din poziţie bună, după ce Moldovan respinsese şutul lui Turgeman (26), iar Gloukh (32) l-a testat cu un şut din unghi pe Moldovan, prins în doi timpi.

Citește și: El Mexicanito - Gîrleanu, în fața celui mai important meci ca profesionist. Dă piept cu un neînvins

Puşcaş (38) a fost aproape de un gol de senzaţie, reluând spectaculos cu călcâiul, dar portarul Glazer a fost atent.

România a început în forţă repriza secundă, dar şutul lui Puşcaş din unghi (47) a fost respins de Glazer, iar Screciu a şutat prin faţa porţii câteva secunde mai târziu. R. Marin (49) a trimis peste poartă de la 12 metri, din poziţie foarte bună. Stanciu (51) a şutat din voleu de la 18 metri, însă pe lângă poartă.

Prima ocazie notabilă a israelienilor de după pauză a fost şutul lui Gloukh (53), care a trecut puţin pe lângă poartă.

România a marcat golul victoriei în min. 63, prin Ianis Hagi, cu un şut la colţul scurt, după ce i-a revenit mingea în urma unei centrări blocate.

Mihăilă a ratat cu poarta goală (74), la un contraatac purtat de Răzvan Marin (74).

Zahavi (82) a tras de la 22 metri, dar Moldovan a reţinut.

În min. 84, situaţia tricolorilor s-a complicat, după ce Mihăilă a fost eliminat, după o intrare dură la Turgeman.

Israelul a presat pe final, dar a făcut-o fără prea luciditate, ultima oportunitate fiind ratată de Gorno (90+4), însă mingea expediată de el a fost reţinută de Moldovan.

Neînvinsă după nouă meciuri, România este liderul grupei, după ce Elveţia a remizat acasă cu Kosovo, 1-1. România va juca marţi ultimul meci din grupă, pe Arena Naţională, contra Elveţiei (21:45), notează Agerpres.

Sărbătoarea începută pe teren, continuată de "tricolori" la vestiare

Conferinţa de presă susţinută de selecţionerul României, Edward Iordănescu, după victoria cu Israelul (scor 2-1) a fost întreruptă de jucătorii echipei naţionale de fotbal, euforici după calificarea la Campionatul European din 2024.

Sărbătoarea începută pe teren după ultimul fluier al arbitrului a fost continuată de "tricolori" la vestiare, dar şi în sala de conferinţe a stadionului din Felcsut.

Nicolae Stanciu, Andrei Burcă, Vasile Mogoş, Horaţiu Moldovan, Denis Alibec, Olimpiu Moruţan, Florin Niţă şi Adrian Rus l-au luat prin surprindere pe selecţioner, care răspundea întrebărilor jurnaliştilor. Jucătorii l-au ridicat de pe scaun pe Edward Iordănescu şi au scandat împreună "România, România" cu tricolorul în spate.

Andrei Burcă a oferit şi o declaraţie în locul selecţionerului: "Am condus meciul. Meritam să câştigăm din prima repriză. Am avut mai multe ocazii, am fost peste ei. Mulţumim frumos, ne vedem în Germania".

Jucătorii au părăsit apoi sala de conferinţe în aplauzele celor prezenţi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te