VIDEO Octavian Morariu: "Emisiile de carbon, reduse cu 50% la Paris 2024 față de JO de la Tokyo"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.08.2024 - 15:23

Octavian Morariu, fost rugbist și membru al Comitetului Internațional Olimpic, a vorbit la ediția Newsweek Report cu Mihai Duță despre motivația Franței ca la aceste Jocuri Olimpice să devină cea mai sustenabilă competiție de acest fel din istorie din privința emisiilor de carbon

SHARE

Octavian Morariu a vorbit despre inițiativa adoptată de Franța în privința reducerii emisiilor de carbon la Jocurile Olimpice de la Paris în cadrul emisiunii Newsweek Report, moderată de Mihai Duță.

Octavian Morariu: "Emisiile de carbon, reduse cu 50% la Paris 2024 față de JO de la Tokyo"

"Emisiile de carbon vor fi sub jumătate față de cele ce au fost la Tokyo, de exemplu. Deja la Tokyo, japonezi au făcut eforturi foarte mari vizavi de de această chestiune.

Aici s-a mers "la limita" să zic așa, vizavi de tehnologiile disponibile în acest moment și este un lucru mai mult decât îmbucurător", a spus Octavian Morariu.

O decizie bună sau un chin pentru sportivi?

Totuși, această decizie nu a avut chiar efectul scontat întrucât mai mulți sportivi din mai multe țări, printre care și România, Italia, Coreea de Sud sau Belgia care au acuzat mai multe deficiențe legate de condițiile de cazare din Satul Olimpic care vedeau fără aer condiționat iar sportivii acuzau că nu se pot odihni corespunzător. 

Citește și: VIDEO Octavian Morariu, despre Jocurile Olimpice de la Paris: Sportul are capacitatea de a uni lumea

De asemenea, mâncarea de proastă calitate a fost invocată de mai mulți sportivi și transportul prin traficul extrem de aglomerat al Parisului până la bazele de antrenament-concurs.

Copilul minune al înotului românesc, David Popovici a fost unul dintre sportivii care au părăsit satul olimpic şi s-au mutat într-un hotel din apropierea arenei de înot pentru a evita naveta lungă în autobuze în care este foarte cald.

Citește și: VIDEO Marian Drăgulescu: "Performanța în gimnastica feminină a rămas mai în urmă ca acum 20 de ani"

Zilele trecute, italianul Thomas Ceccon, deţinătorul recordului mondial şi medaliat cu aur la 100 m spate la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de condiţiile din Satul Olimpic și a preferat să doarmă pe jos într-un parc întins pe prosop. Imaginile cu el au făcut înconjurul planetei.

O jucătoare de polo australiană a descris paturile "ecologice" din Satul Olimpic ca fiind "tari ca piatra".

6 înotători din echipa sud-coreeană masculină de ştafetă 4x200 metri liber s-au mutat într-un hotel care se află la cinci minute de mers pe jos de Arena La Defense din Paris.

Sportivii s-au plâns că autobuzele folosite de înotători pentru a se deplasa la arenă nu aveau aer condiţionat, iar ferestrele erau închise cu bandă adezivă. Satul olimpic este la aproape 12 kilometri distanţă de arena de înot.

„Este mai răcoare afară decât în autobuz. De obicei, durează între 40 şi 45 de minute de la sat la arenă, dar ne-a luat mai mult de o oră şi jumătate. Geamurile erau lipite cu bandă adezivă, probabil pentru că sunt îngrijoraţi de atacurile teroriste", s-a plâns înotătorul sud-coreean Hwang Sun-woo.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te