VIDEO Îmbrânceli, pumni și înjurături, la finalul meciului FC U Craiova – Rapid

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 11.09.2022 - 10:34
Îmbrânceli, pumni și înjurături, la finalul meciului FC U Craiova – Rapid. / Foto: playsport.ro

La finalul meciului câştigat de FC U Craiova 1948 în faţa Rapidului, scor 1-0, au avut loc incidente la vestiare, cu îmbrânceli, pumni și înjurături, în care a fost implicat şi căpitanul giuleştenilor, Cristian Săpunaru.

SHARE
Tensiunea acumulată în timpul partidei a degenerat la sfârșitul acesteia, iar rapidiștii și-au ieșit din minți, provocați fiind și de rivalii care tocmai câștigaseră.

Giuleșteni s-au încăierat cu persoane din anturajul oltenilor, iar Cristi Săpunaru a fost ținut cu greu să nu sară la bătaie.

În imagini se vede cum căpitanul Rapidului este foarte nervos și acuză că a fost lovit de “Poștașu'”, un deja celebru fan al celor de la FCU.
 

FC Rapid susţine că "o persoană străină, care nu avea niciun drept să se afle în acea zonă a stadionului" a iscat un conflict fizic cu jucătorii rapidişti, lucru care denotă mari deficienţe de organizare din partea craiovenilor. FC Rapid consideră că e firesc că Săpunaru a încercat "să îşi apere colegii de astfel de agresiuni, venite din partea unor persoane cu intenţii necunoscute şi imprevizibile".
 
"Clubul FC Rapid a primit cu îngrijorare vestea despre incidentele petrecute imediat după terminarea partidei de la Târgu Jiu, în zona tunelului de acces spre vestiarele echipelor. Faptul că o persoană străină, care nu avea niciun drept să se afle în acea zonă a stadionului, a putut nu doar să se apropie de jucătorii noştri, dar a şi iscat un conflict fizic cu aceştia, denotă deficienţe grave de organizare din partea clubului gazdă. Potrivit Art. 59 alin. 5 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), accesul în zona vestiarelor este limitat exclusiv arbitrilor, observatorilor, persoanelor înscrise în raportul de arbitraj (jucători, antrenori, etc.) şi agenţilor de pază.
 
 
Prin urmare, deşi numărul persoanelor care ar fi trebuit să se afle în acea zonă este unul limitat, imaginile apărute în mass-media aduc mai mult cu o nuntă sau un botez. Tot din aceste imagini, se poate observa că persoana care l-a agresat pe căpitanul echipei, Cristian Săpunaru nu poartă niciun ecuson ori alte însemne ale clubului organizator. Astfel, este firesc ca liderul şi căpitanul echipei să încerce să îşi apere colegii de astfel de agresiuni, venite din partea unor persoane cu intenţii necunoscute şi imprevizibile. Indiferent de miza din teren, siguranţa jucătorilor şi a staff-ului în interiorul stadionului trebuie să rămână, exact cum o impun şi regulamentele din domeniu, obligaţia clubului gazdă. Regulamentele impun sancţiuni pentru neîndeplinirea acestei obligaţii, astfel încât ne aşteptăm ca aceste sancţiuni să fie impuse în scurt timp. În acelaşi timp, dorim să ne asigurăm toţi adversarii că, în Giuleşti, siguranţa acestora va fi întotdeauna la fel de importantă ca siguranţa jucătorilor noştri", a anunţat clubul Rapid.

Căpitanul FC Rapid a explicat ce s-a întâmplat la vestiare

"Haideţi să vă explic şi eu varianta noastră. E numai varianta lor. Vă spun ce s-a întâmplat. Am stat cu galeria noastră, am cântat cu galeria noastră. Am venit spre vestiare. Spre vestiare la tunel, unde ar trebui să fie un tunel să intre jucătorii, era omul care a intrat pe teren şi i-a aruncat cu fularul în nas lui Claudiu Niculescu. Nu pot să îi spun numele că nu mă interesează. A aruncat cu apă pe noi, a aruncat cu sticle pe noi, a aruncat cu ţigări pe noi. Eu de aia m-am enervat. Nu am avut nicio treabă cu jucătorii sau cu oficialii Craiovei, aşa cum spune domnul Mititelu. M-am întors pe teren, că am vrut să mă cert cu el…", a spus Cristi Săpunaru, după meci, informează News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te