Variantă pentru calificarea Naţionalei. Are legătură cu războiul Israel - Hamas

DE Florin Budescu | Actualizat: 16.10.2023 - 12:51
Variantă pentru calificarea Naţionalei - Foto: Profimedia Images

Varianta săracului, de calificare a Naţionalei de fotbal. Israelul, adversara tricolorilor din Grupa I a preliminariilor de calificare la Euro 2024, se gândește să renunțe la calificări: „Sper să nu ajungem în situația asta”, spune şeful Federaţiei de fotbal.

SHARE

În contextul războiului declanșat în „Țara Sfântă”, Shino Moshe Juarez anunță că Israel ar putea fi nevoită să renunțe la EURO 2024. Războiul din Țara Sfântă i-a dat peste cap Israelului toate planurile de calificare la Euro 2024.

În contextul în care dubla naționalei din luna octombrie a fost deja amânată, israelienii vor avea un program extrem de aglomerat și vor fi nevoiți să joace o mulțime de meciuri într-un timp limitat.

Variantă pentru calificarea Naţionalei

Ca variantă de urgență, Shino Moshe Juarez, președintele forului israelian, nu exclude posibilitatea de a-și retrage naționala din lupta pentru Campionatul European.

„Cu cât războiul va ține mai mult, posibilitățile noastre vor fi mai reduse și mai rele, e vorba să jucăm mai multe partide una după alta într-o perioadă scurtă sau să fim obligați să evoluăm în altă țară sau fără public.

Eu sper să nu ajungem în situația de a renunța la un turneu internațional. Nu puteți pune semnul de egalitate între unele lucruri și adevărul istoric.

Citeşte şi: Lupta lui Ianis Hagi cu accidentarea groaznică suferită a fost în primul rând una psihologică

Cei care au fost uciși cu sânge rece de acești oameni (dacă se mai pot numi oameni), fără milă, au fost victimele unor acte barbare naziste. Au omorât femei, copii, bebeluși, bărbați și oameni bătrâni, al căror singur păcat e că sunt israelieni.

Am primit mesaje din lumea întreagă. Mulți ne-au scris că sunt alături de noi și s-au înfuriat pe cei care se încăpățânează să facă simetria, care nu e relevantă și nici corectă”, a declarat Shino Moshe Juarez, conform ProSport.

Toate variantele de calificare pentru Naţionala României

După victoria la scor (4-0), cu Andorra, o altă posibilitate de calificare, pentru Naţionala României, este legată de meciul direct Israel - România, care este posibil să se joace pe teren neutru.

Dacă România câştigă acest meci, este peste Israel şi se califică sigur, de pe locul al doilea din grupă. Dacă apoi România învinge Elveţia, la Bucureşti, se poate califica de pe primul loc.

Citeşte şi: Andrei Borza, convocat la Naţională, de Edward Iordănescu, la 17 ani. Este o premieră

Totul depinde însă de cele patru jocuri pe care le mai are de disputat Naţionala Israelului. Două ar fi trebuit să se joace în week-end-ul trecut.

Altele două ar trebui să aibă loc în noiembrie, dar şi cele două restanţe. Israelul are o mare problemă: cum gestionează patru meciuri şi în câte zile?

Este puţin probabil ca nţionala sa să reuşească să scoată punctajul maxim şi atunci, de pe locul al doilea, ori de pe primul loc, în funcţie de rezultatul meciului direct, de la Bucureşti, Naţionala României se califică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te