Lupta lui Ianis Hagi cu accidentarea groaznică suferită a fost în primul rând una psihologică

DE Florin Budescu | Actualizat: 11.10.2023 - 16:59
Lupta lui Ianis Hagi cu accidentarea groaznică - Foto: Profimedia Images

Lupta lui Ianis Hagi cu accidentarea groaznică suferită anul trecut a fost, în primul rând, una care ţine de sfera psihologiei sportive. "Vrei, dar nu te mai lasă corpul", a povestit fiul marelui fotbalist Gheorghe Hagi.

SHARE

"Băi, deci astea sunt sentimentele de final de carieră! Groaznice sentimente! Dar le-am învins! Cât de urât poate să fie! Vrei să joci și… nu te mai lasă corpul!

M-a maturizat mult asta. Pentru că acum nu mă mai gândesc la faptul că urmează un nou antrenament, un nou meci, ci tratez fiecare antrenament și meci ca și cum ar fi ultimul! Trebuia să profit de fiecare minut? Acum profit de fiecare secundă!”, a explicat Ianis Hagi.

Lupta lui Ianis Hagi cu accidentarea groaznică

Pentru Ianis Hagi, vocea interioară a contat enorm și s-a mobilizat exemplar, pentru a dobândi o nouă abordare față de fotbal, una pe care acum o transpune în realitate, atât în antrenamente, cât și în meciuri.

Ce și-a spus Ianis Hagi, în cele mai grele momente, este un lucru pe care, dincolo de ceea ce relatează, îl ştie doar el.

Ce dialog a purtat cu sine și ce a câștigat, concret, din această bătălie cu mintea și cu corpul său vom vedea în perioada următoare, în funcţie de performanţele pe care le va avea în continuare, în cariera sa sportivă.

Citeşte şi: Ianis Hagi este tot mai bun, Alaves este foarte mulţumită. O spune chiar antrenorul lui Deportivo

"Cred că și pe teren, și în afara terenului, m-am maturizat. Uite, toată lumea știe că viața de fotbalist e scurtă, auzi mereu asta, trebuie să profiți de fiecare minut, să alergi mereu spre următorul antrenament, meci, trofeu…

Dar când simți pe pielea ta, foarte concret, sentimentul acesta, e deja altceva! Eu timp de un an n-am simțit că mai am următorul antrenament, meci, sezon, următoarea convocare la națională!

Nu mai urma acel ceva spre care să alerg! Simțeam că totul s-a oprit, pentru mine”, a relatat Ianis.

Citeşte şi: Metoda secretă prin care Ianis Hagi progresează sportiv. Ce face el cu adversarii direcţi

Hagi Jr. trece printr-un moment foarte bun al carierei, revenit în circuitul Naționalei, cu șanse mari de calificare la Euro 2024, titular în La Liga, pentru Deportivo Alaves.

Aici este împrumutat de Glasgow Rangers. În spatele statutului și perspectivelor lui de azi se află însă o uriașă bătălie dificilă pe care a câștigat-o, după o accidentare cumplită.

Pe 21 ianuarie 2022 a făcut o ruptură de ligamente încrucișate, la genunchiul drept. A revenit pe teren, pe 28 ianuarie, anul acesta, după un an de absență și recuperare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te