UNTOLD a distrus pista de atletism de la Cluj Arena, acolo unde va fi Campionatul European U20

DE Adrian Costin | Actualizat: 23.09.2021 - 21:24
Foto: transilvaniareporter.ro
Foto: transilvaniareporter.ro
Foto: transilvaniareporter.ro

Pista de atletism a fost deteriorată constant și peticită începând cu prima ediție a festivalului UNTOLD. Acum este distrusă complet, nu mai are cum să se organizeze vreo competiție atletică pe Cluj Arena.

SHARE

Și gazonul este distrus iremediabil, după fiecare ediție a festivalului, apoi este înlocuit de organizatori cu variante low cost oferite cu generozitate de companiile clujene care obțin contractul pentru această lucrare. Dar, dacă gazonul se poate înlocui, pista de atletism a stadionului este în acest moment inutilizabilă, conform Transilvania Reporter. 

Citește și: Cât a plătit un bărbat care a sunat la 112 ca să se plângă de serviciile a două prostituate

În fiecare an se întâmplă lucrul acesta și tot în fiecare an organizatorii decupează suprafețele distruse pe care le înlocuiesc cu petice care să dea senzația de funcționalitate a suprafeței de alergare, altădată cea mai bună pistă din România. Concret, așa cum se vede în fotografii, pista ar trebui schimbată în totalitate în momentul de față.

Citește și: VIDEO Golful devine sportul preferat al interlopilor: Încă o bătaie cu crose în trafic, în București

Cluj Arena va fi gazda Campionatului European de Atletism U20 din 2023

De ce ar trebui înlocuită pista de alergare? Pentru că, ceea ce cu siguranță nu știu organizatorii UNTOLD, este că cel mai mare stadion din Transilvania a fost desemnat oficial, anul acesta, de către European Athletics drept gazdă a Campionatului European de Atletism U20 din 2023, o întrecere la care ar urma să participe aproximativ 1.500 de sportivi din peste 40 de țări.

Citește și: Nou șef la Garda de Mediu: 500.000 € din păduri tăiate. A dat 130.000 de lei la partid

Și dacă timpul rămas pare mai mult decât suficient, cei care cred acest lucru ar trebui să ia în seamă faptul că odată schimbată pista, aceasta va trebui să treacă o serie de teste și inspecții ale forului continental de atletism pentru ca europenele U20 din 2023 să mai fie găzduite de Cluj Arena.

Universitatea Cluj joacă la Bistrița și Sânmartin

 
Transilvania Reporter a aflat că suma alocată pentru schimbarea gazonului de Eco Garden, compania desemnată să se ocupe de suprafața de joc a terenului de fotbal, este de aproximativ 180.000 de euro.

În 2019, administratorii județului anunțau schimbarea gazonului de pe stadionul Cluj Arena, la mai bine de 7 ani de la inaugurare. Tot atunci, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, anunța că noul gazon de pe Cluj Arena va costa între 500 de mii și un milion de euro.

În tot acest timp echipa de fotbal Universitatea Cluj își joacă meciurile de pe teren propriu pe la Bistrița, sau pe la Sânmartin.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te