Un pașaport falsificat elimină Spania de la Cupa Mondială de Rugby

DE Mihai Duță | Actualizat: 29.04.2022 - 20:34
După bucuria calificării la Cupa Mondial a venit decizia World Rugby prin care Spania a fost descalificată pentru a doua oară consecutiv, iar jucătorii sunt revoltați pe conducerea Federației Spaniole Foto: facebook

Echipa de rugby a Spaniei fost exclusă de la Cupa Mondială din Franța din 2023, pentru că un sportiv sud-african nu îndeplinea condițiile de eligibilitate. Pentru a putea juca ar fi fost falsificată o copie a pașaportului jucătorului.

SHARE

World Rugby a anunțat, ieri, că echipa Spaniei va fi penalizată cu 10 puncte în urma folosirii unui jucător care nu îndeplinea condițiile de eligibilitate. 

Citește și: De ce calificarea României la CM de Rugby trebuia să fie breaking news – și nu a fost

Astfel, echipa României este calificată direct, iar Portugalia va juca în recalificări în locul Stejarilor. 

„Suntem responsabili, dar nu vinovați. Am fost înșelați, nu m-am gândit niciodată că cineva ar putea falsifica un document. O să facem apel la World Rugby și apoi voi demisiona”, a spus Alfonso Feijoo, președintele Federației Spaniole de Rugby, conform ziarulromanesc.es.

O copie falsificată a pașaportului

Potrivit FER, trei persoane de la clubul Alcobendas sunt implicate. Ele au recunoscut în scris că au participat la falsificare unei copii a pașaportului sportivului sud-african Van den Berg. Jucătorul nu ar fi implicat. 

Federația Spaniolă de Rugby spune i s-a prezentat o fotocopie modificată a pașaportului jucătorului și, prin urmare, acesta a fost aliniat într-un meci cu Țările de Jos. 

Sportivul era la o nuntă în Africa de Sud, dar în pașaport era în Spania

Van den Berg a fost descoperit ulterior într-o fotografie de pe rețelele de socializare participând la o nuntă în Africa de Sud, la date anterioare celor care apar pe fotocopia pașaportului său, și atunci cazul său a fost raportat la World Rugby, conform Marca.com. 

Descoperirea a făcut-o un suporter român al Stejarilor. 

Jucătorii echipei Spaniei au cerut demisia întregii conduceri a Federației Spaniole de Rugby

Căpitanul echipei naționale a fost informat despre toate detaliile cazului iar jucătorii echipe naționale a Spaniei au avut o poziție publică extrem de dură la adresa conducerii FER:

"Vrem să comunicăm dezgustul și supărarea față de acesști conducători care n-au făcut altceva decât să încurce de două ori consecutiv participarea noastră la Cupa Mondială. 

Noi, jucătorii, am arătat în teren că suntem capabili să ajunge la cea mai importantă competiție.

Munca noastră a fost bine făcută dar a fost umbrită de două ori de încapacitatea de a face o treabă bună începând cu președintele și până la utimul director responsabil cu verificarea condițiilor de eligibilitate pentru fiecare jucător. 

Ne simțim neglijați, neprotejați de propria federație.   
Ca grup vrem să scăpăm de toate minciunile și ineficienţa federaţiei.
Profităm de această ocazie pentru a anunța că în aceste zile vom face o scrisoare formală prin care cerem demisia conducerii federaţiei".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te