Ultima zi de audieri în cazul Simonei Halep la TAS. Patrick Mouratoglou și-a asumat „vina morală”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 09.02.2024 - 13:18
Ultima zi de audieri în cazul Simonei Halep la TAS. Patrick Mouratoglou și-a asumat „vina morală” - Foto: Profimedia images

Ultima zi de audieri în cazul Simonei Halep la TAS. Patrick Mouratoglou și-a asumat „vina morală”. Simona Halep se află în ultima zi de audieri la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) din Lausanne care a început la ora 10:00, după cazul de dopaj care aproape i-a închis cariera.

SHARE

Joi, în a doua zi de audieri, trei reprezentanți ai Academiei Mouratoglou, antrenorul Patrick Mouratoglou, fizioterapeuta Candice Gohier și Frederic Lefebvre, directorul departamentului de pregătire fizică, au făcut apariție la tribunal.

Ultima zi de audieri în cazul Simonei Halep la TAS. Patrick Mouratoglou și-a asumat „vina morală”

Aceștia au fost direct implicați în sfaturile referitoare la suplimentele recomandate Simonei, printre care și pudra de colagen contaminată pe care Halep o consideră responsabilă pentru testul pozitiv la roxadustat.

Simona Halep și echipa sa de avocați au pășit hotărâți în sala de audieri la ora 10:00. Tenismena a părut încrezătoare și a promis că va da decalrații după încheierea audierilor.

Patrick Mouratoglou și-a asumat vina pentru contaminarea Simonei Halep cu roxadustat

În cadrul audierilor de joi, antrenorul Patrick Mouratoglou și-a asumat responsabilitatea pentru contaminarea involuntară a Simonei Halep cu roxadustat.

Această recunoaștere ar putea avea un impact semnificativ asupra deciziei finale, deși problemele legate de datele fluctuante din pașaportul biologic al Simonei rămân o preocupare pentru fostul număr 1 mondial.

Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colegenul și l-am cumărat de la o companie.

S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentu ce s-a întâmplat, întrucât e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil”, spunea Patrick Mouratoglou.

Când ar putea reveni Halep pe terenul de tenis?

Campioana de simplu de la Wimbledon 2019 a fost suspendată de un tribunal al Agenției Internaționale de Integritate în Tenis în septembrie, după ce fusese suspendată provizoriu în octombrie 2022, în urma unui test pozitiv pentru substanța interzisă Roxadustat.

Tribunalul a decis că Halep a comis încălcări intenționate ale cursei antidoping cu referire la două acuzații, dar ea a depus acum un apel la TAS pentru ca această constatare să fie anulată.

Dacă interdicția va fi menținută, înseamnă că nu va putea concura din nou până în octombrie 2026, când va avea 35 de ani, potrivit tennis365.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te