Rugby. România, învinsă de Georgia cu 28 - 17. European Championship 2021

DE Andrei Mocanu | 28.03.2021 - 17:01
Rugby. România, învinsă de Georgia cu 28 - 17. European Championship 2021. Foto FRR

Georgia a dominat jocul, deşi a evoluat din minutul 21 cu un om mai puţin, iar ''stejarii'' nu au reuşit nici măcar să obţină punctul bonus defensiv.

SHARE

Georgia, prin acest succes, a obţinut şi Cupa Antim Ivireanul, trofeu care este pus în joc în meciurile directe dintre cele două naţionale.

Georgienii au reuşit eseuri prin Beka Ghigaşvili (50), Akaki Tabuţadze (70), plus o încercare de penalizare (10), la care s-au adăugat punctele reuşite de Tedo Abjandadze (două lovituri de pedeapsă - 19, 40+3- şi o transformare - 51) şi dropgolul lui Ghiorghi Babunaşvili (80+2).

Punctele ''stejarilor'' au venit după eseurile lui Andrei Gorcioaia (22) şi Eugen Căpăţînă (62), transformarea lui Daniel Plai (23), în timp ce Florin Vlaicu a contribuit cu o lovitură pe penalitate (43) şi o transformare (62), scrie Agerpres.

Citește și: Germania, lockdown dur la o incidență de 1 la mie. Italia, la 2,5. Bucureștiul, deschis la 6 la mie

Gazdele au început în forţă şi au reuşit un prim eseu (de penalizare) în min. 10, în condiţiile în care România era inferioritate numerică (cartonaş galben Savin).

După ce Şalva Mamukaşvili a primit cartonaş roşu pentru placaj înalt la Melinte (21), echipa antrenată de Andy Robinson a revenit pe tabelă, printr-un eseu al lui Gorcioaia, transformat (10-7).

Georgienii au ratat o lovitură de pedeapsă, dar Abjandadze a reuşit să consolideze avantajul echipei sale chiar înainte de pauză (13-7).

Citește și: Fiul lui Virgil Măgureanu a murit la aproape 50 de ani, după ce s-a infectat cu COVID

România s-a apropiat pe tabelă în debutul reprizei secunde, după lovitura de pedeapsă fructificată de Vlaicu (13-10), însă Georgia a reuşit o nouă încercare şi s-a desprins la 20-10. Românii nu au renunţat la luptă şi au marcat un eseu (Căpăţînă), revenind la trei puncte, 20-17.

Finalul a aparţinut gazdelor, care au mai înscris o încercare (Tabuţadze) şi au încheiat cu un dropgol (Babunaşvili), 28-17.

România şi Georgia s-au întâlnit de 25 de ori până acum, Lelos având 15 victorii, ''stejarii'' 9, iar o întâlnire s-a terminat la egalitate, 9-9, în 2013, la Bucureşti.

Rugby Europe Championship 2021 contează pentru calificarea la Cupa Mondială 2023 din Franţa. Conform regulamentului, primele două echipe din grupă se califică direct la turneul final, iar ocupanta locului trei va disputa un baraj.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.