România vrea să organizeze finala Europa League, din 2026 sau 2027, pe Arena Naţională

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 18.07.2023 - 14:58
România vrea să organizeze finala Europa League, din 2026 sau 2027, pe Arena Naţională - Foto: Facebook/Arena Nationala Bucuresti

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că a depus candidatura pentru organizarea finalei Europa League, din 2026 sau 2027, pe Arena Naţională.

SHARE

"După succesul în organizarea meciurilor de la EURO 2020 şi a Campionatului European Under-21 anul acesta, FRF doreşte să continue promovarea României ca o destinaţie pentru evenimente sportive majore.

Partenerii Federaţiei Române de Fotbal în acest proiect vor fi Guvernul României şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Colaborarea strânsă la precedentele evenimente fotbalistice europene organizate la Bucureşti garantează capacitatea de a furniza o experienţă memorabilă pentru toţi participanţii şi o moştenire substanţială pentru fotbalul românesc", se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al FRF.

Citește și: Dorinel Munteanu, achiziție-surpriză la Oțelul Galați. A luat un fundaș croat de 1,91 metri înălțime

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu afirmă că prin organizarea acestei finale de către Bucureşti îşi doreşte dezvoltarea colaborării cu Guvernul României şi Primăria Capitalei.

"EURO 2020 ne-a adus cele mai importante investiţii publice în infrastructură, o moştenire solidă care influenţează dezvoltarea fotbalului românesc.

Totodată, FRF a demonstrat că şi-a dezvoltat capacitatea de organizare devenind un partener competitiv pentru UEFA în circuitul fotbalului european, iar acum ne dorim să trecem într-o nouă etapă care să marcheze, în continuare, dezvoltarea fotbalului românesc.

Prin această candidatură, FRF îşi propune să utilizeze găzduirea finalei Europa League ca un element declanşator, care să contribuie la construirea unui model organizaţional de referinţă pentru cluburile de fotbal din România, în contextul Europei Centrale şi de Est, în jurul perspectivei Fotbal - Comunitate - Business - Sustenabilitate.

Citește și: Pe Radu Drăguşin se bat trei mari cluburi. Fundaşul român este la mare preţ

Ne dorim ca acest eveniment sportiv major găzduit de ţara noastră să reprezinte oportunitatea de a construi o sinergie între Guvernul României, Primăria Municipiului Bucureşti şi întregul ecosistem fotbalistic din ţara noastră în jurul unor obiective strategice în plan sportiv", a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, relatează Agerpres.

Arena Naţionaă a mai găzduit o finală de Europa League, în 2012, când Atletico Madrid a învins-o pe Athletic Bilbao cu 3-0.

Pentru următorii doi ani, oraşele gazdă ale ultimului act al Europa League se cunosc deja. Acestea sunt Dublin (Irlanda), în 2024, şi Bilbao (Spania), în 2025.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te