România trebuie să bată Kosovo pentru a ajunge la Euro 2024. Edi Iordănescu: „Suntem neînvinşi”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 11.09.2023 - 15:25
România trebuie să bată Kosovo pentru a ajunge la Euro 2024. Edi Iordănescu: „Suntem neînvinşi” - Foto: Profimedia Images

România trebuie să bată Kosovo pentru a se califica la Euro 2024. Selecționerul Edi Iordănescu a declarat înaintea meciului de marți, 12 septembrie, că „suntem pe locul 2 în grupă, suntem neînvinşi, trebuie să credem în calificare”.

SHARE

"Suntem din nou în faţa unui moment important, inevitabil ne gândim la ce a fost acum două zile. Suntem conştienţi că trebuie să ne ridicăm la nivelul exprimării.

Ne-am dorit trei puncte cu Israel, am avut o primă repriză în care nu pot să fiu nemulţumit de echipa, dar în repriza a doua am gestionat prost, am coborât mental, ne-am pierdut repere şi am intrat într-un joc deschs.

Rămânem pe locul 2, suntem neînvinşi, trebuie să credem, sunt lucruri îmbunătăţite faţă de trecut.

Citește și: România - Israel, 1-1. Iordănescu: Suntem condamnaţi să ne chinuim. Alibec: Am făcut un meci prost

Seceta de performanţă apasă, lumea nu mai are răbdare, apar nemulţumiri. Jucători, foşti jucători care au făcut performanţă, fac declaraţii şi ajung la urechile băieților. 

Toate apasă pe umerii lor şi nu reuşim să gestionăm cum trebuie presiunea.

Performanţa atrage performanţă, entuziasm, când eşti obişinuit totul e mai uşor. Am fost la cluburi care au făcut performanţă, era în ADN-ul lor. Toate veneau cu uşurinţă. Noi ne-am pierdut acest impuls", a declarat Iordănescu, relatează News.ro.

Selecţionerul a mai spus că echipa este unită în afara terenului, dar în timpul meciurilor trebuie rezolvată partea de exprimare. 

"Eu nu trăiesc într-o realitate proprie, sunt foarte conectat, mă interesează criticile, dar trebuie să mergem înainte.

Criticile trebuie să meargă în special către mine, dar ei sunt fotbalişti, în atenţia publică şi trebuie să se obişnuiască şi cu ele.

Citește și: În America, a apărut un portar român foarte înalt. Luis "Big Man" Ludoşan are 2,05 m

Suntem foarte bine în afara terenului, uniţi, disciplinaţi, toată lumea e conectată, lucrurile sunt bune. În teren, din păcate, nu sunt ok. Dacă reuşim să rezolvăm partea de exprimare, putem rezolva ecuaţia calificării. Mi-aş dori mai multă comunicare în teren", a explicat Edi Iordănescu.

El a subliniat că la meciul cu Kosovo vor fi schimbări faţă de partida cu Israel: "Avem nevoie de energie. Aşteptăm să fie un meci mai greu decât cel cu Israel, ei vin să-şi joace ultima carte"

Iordănescu a subliniat că şi-ar dori ca naţionala să joace un fotbal care să aducă bucuriie: "Ne-am fi dorit să obţinem o calificare cu zâmbetul pe buzze, dar dacă o vom obţine închistaţi, e bine şi aşa. Apoi trebuie să înţelegem că fotbalul e bucurie, dar şi responsabilitate. Sunt total nemulţumit de exprimare, dar suntem pe loc de calificare". 

Întrebat dacă simte să este criticat mai mult ca e obicei, Iordănescu a spus: "Mai mult ca la începutul mandatului? S-au mai atenuat, iar au pornit. Dacă trebuie săă trecem şi prin furtună, trecem. Eu cred în muncă şi că totul se poate obţine prin muncă".

"Probabil că nu se va umple Arena Naţională, e marţi seara, orâ tărzie, e şcoală a doua zi. Dar indiferent câţi suporteri vor veni, sper să-i mulţumim", a mai spus tehnicianul.

Selecţionerul a lămurit şi situaţia apărută după ce Florinel Coman a plecat imediat la vestiar în momentul înlocuirii: ”Florinel Coman a venit pe margine, a dat mâna cu mine, cu tot staful, după care a lipsit cinci minute. Aceste lucruri se pot vedea, a cerut permisiunea să fugă la cabină la toaletă şi în acelaşi timp a profitat şi şi-a schimbat şi tricoul pentru că a fost bolnav. A fost extrem de răcit, a fost la pat, uitaţi-vă pe ceas, a revenit imediat”.

Partida România - Kosovo, din preliminariile Euro-2024, va avea loc, marţi, 12 septembrie, pe Arena Naţională, de la ora 21.45.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te