România s-a făcut de râs cu Kosovo, căreia nu-i recunoaște independența și care e de 10 ori mai mică

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.06.2023 - 14:52
România s-a făcut de râs cu Kosovo - Foto: Profimedia Images

România s-a făcut de râs cu Kosovo, căreia nu-i recunoaște independența, după ce a remizat 0-0 în preliminariile Campionatului European.

SHARE

România s-a făcut de râs cu Kosovo, în preliminariile Campionatului European de fotbal. România a tras doar 3 șuturi pe poartă unei țări cu 1,8 milioane de locuitori. 

Kosovo a avut 2 ocazii uriașe și un gol anulat.

Iordănescu a dat vina pe organizatori.

„Nu am simțit că a fost ziua mea azi, dar asta era cel mai puțin important, un punct meritat, un punct muncit, cu sacrificiu, îmi felicit jucătorii. E un rezultat important împotriva unei contracandidate care are de recuperat o anumită distanță față de noi.

Am pregătit jocul pentru trei puncte, aveam și o plasă de siguranță, posibilitatea de a atrage și un singur punct de partea noastră. Am gândit jocul într-un fel, am vrut să avem mingea și circulația ei, însă ce s-a întâmplat de când am venit aici, furtuna, a trebuit să ne adaptăm, am schimbat trei jucători în încercarea de a ne adapta. Am făcut și o modificare la pauză, am întors triunghiul de la mijlocul terenului. Am reușit să atragem acest punct muncit, înseamnă că am avut eficiență.

Mi s-a părut că nu s-au făcut eforturi cu adevărat ca să rezolve, doar cu două ore înainte am văzut că s-a intrat, și cu puține persoane, puteau să pună o folie pe teren, știau ce va urma. Rămânem cu o seară în care echipa a arătat că are caracter, că știe și să sufere.

(n.r. despre accidentarea lui Camora) A fost o problemă pentru noi, ne-a dat puțin peste cap planurile, parcă e un blestem la fundașii stânga, sunt lucruri pe care nu le poți controla în totalitate. Adversara a avut niște situații bune, îl felicităm pentru că a arătat curaj și stăpânire de sine (n.r. despre Horațiu Moldovan). Și noi am avut câteva contraatacuri bune. Momentele statice, într-un astfel de joc, fac diferența.

Vedem ce a făcut Elveția în Andorra, da? 2-1. Hai să fim alături de echipa națională, suntem într-un proces de reformare. Provocarea majoră va fi acum încă o deplasare, împotriva unei echipe cu mare calitate.

Denis (Alibec) a avut niște probleme musculare, am considerat că George poate să fie o soluție mai bună pe un astfel de teren. (n.r. despre Ianis Hagi) Am avut ceva rețineri, ne bucură, că a adus calitate și energie în grup, însă am avut emoții să îl expun pe un asemenea teren”, a spus Edi Iordănescu.

România nu recunoaște Kosovo

Pe data de 17 februarie 2008 Adunarea din Kosovo adopta cu un cvorum unanim Declarația de Independență a Republicii Kosovo față de Serbia. Treptat, Kosovo a fost recunoscută oficial de 119 țări din întreaga lume, dar cinci state europene printre care și România au refuzat.

Citește și: Povestea lui Cornel Penu, cel mai mare portar de handbal din toate timpurile. Împlinește 77 de ani

După mai bine de 18 ani de când Kosovo și-a proclamat independența față de Serbia, statalitatea fostei provincii iugoslave continuă să fie disputată. Așadar, treptat, Kosovo a fost recunoscută oficial de 108 țări din întreaga lume, printre care și Statele Unite ale Americii.

România, Spania, Grecia, Slovacia și Cipru sunt țările europene care au refuzat. Țara noastră şi-a făcut cunoscută cu fermitate poziţia de nerecunoaştere, mergând de atunci pe aceeași linie.

A doua zi după autoproclamarea independenţei, Parlamentul de la Bucureşti anunța că „eventuala recunoaştere a independenţei unilateral declarate de către alte state nu poate fi interpretată ca precedent pentru alte zone şi nici ca recunoaştere sau garantare a drepturilor colective pentru minorităţile naţionale”.

Citește și: De ce nu recunoaște România Kosovo

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te