România a ratat, din nou, calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal

DE Edi Neagu | 15.11.2021 - 08:29
Suporterii Naționalei, dezamăgiți de jucătorii lui Rădoi. FOTO: Facebook

Echipa Națională de fotbal a bătut Liechtenstein cu 2-0 dar succesul a fost inutil pentru că Macedonia de Nord a trecut de Islanda cu 3-1 și a terminat grupa pe locul 2.

SHARE

România a ratat încă o calificare la un turneu final, însă Ilie Dumitrescu încearcă să vadă partea plină a paharului, potrivit digisport.ro. Prezent în studioul Fotbal Club, alături de Bogdan Stelea, fostul mare internațional a analizat meciul cu Liechtenstein, dar și prestația "tricolorilor", per ansamblul calificărilor la CM 2022 și a ajuns la concluzia că există totuși câteva câștiguri.

Dumitrescu l-a lăudat și pe selecționerul Mirel Rădoi, care tocmai a părăsit naționala.

Bogdan Stelea: "Pe mine nu mă frapează că am bătut doar cu 2-0 pe Lichtenstein și că am jucat slab, se poate întâmpla."

Ilie Dumitrescu: "Stelică, n-ai cum să joci slab cu ăștia. Pe bune, chiar nu poți! Băieții ăștia nu au intrat în careu. Nu ai cum să faci o analiză a meciului, pentru că ăștia n-au intrat în careu, n-au pus piciorul în careul nostru. Vi s-a părut că au intrat vreodată în careu?"

Citește și: „Glume” de la Kremlin: Putin speră că Belarus nu va opri gazele rusești către Europa

 

Bogdan Stelea și Ilie Dumitrescu au comparat naționala noastră cu cea a Macedoniei, care s-a calificat la baraj, după ce a făcut ceea ce nu am izbutit noi, adică a învins Islanda, scor 3-1.

Bogdan Stelea: "M-am uitat care e diferența între noi și Macedonia, vis-a-vis de Islanda. Trebuie să reucunosc că și așa, uitându-mă, fără să mă mai gândesc la scor, totuși scorul e o consecință a atitudinii și a nivelului de joc pe care le-au dezvoltat cei din Macedonia de Nord. Au fost mult mai agresivi, au pasat mult mai repede, au fost foarte orientați, au trecut peste momentele dificile și au creat presiune"

Ilie Dumitrescu: "La 1-1, a avut și Islanda șansa să facă 2-1. Era un moment psihologic extrem de important. Macedonenii au resimțit șocul egalării câteva momente."

Citește și: Sora sexy-polițistei angajate în sistemul energetic, manichiuristă, șefă la Parking București

Bogdan Stelea: "Eu i-am văzut pe macedoneni și în meciul cu Armenia și noi spuneam că au noroc și că încearcă să dribleze, că le rămân mingile. Lucrurile astea se întâmplă în momentul când ai o anumită atitudine, agresivitate și când crezi. La Elmas, la golul 3, e un carambol, îi rămâne mingea, pentru că e prezent și e agresiv, are atitudinea corespunzătoare. Lucrurile astea nu le-am văzut la noi."

Ilie Dumitrescu: "Noi am făcut un pas extrem de important, ca organizare, în perioada asta în care Rădoi a dus echipa la un nivel foarte bun pe faza defensivă, făcând comparație cu Macedonia și Islanda. Pentru că ăla a fost meciul decisiv, cel cu Islanda. În seara asta a fost un fel de antrenament pentru tonus. E și debutul lui Enes Sali, pe care trebuie să-l evidențiem."

Bogdan Stelea: "A intrat în careu o dată, după o ocazie a lui Alibec."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te