Primăria Capitalei a anunțat că Arena Națională are nevoie de modificări pentru Euro 2020

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 13.04.2021 - 11:23
Bucureştiul se află printre cele opt oraşe care au confirmat că vor permite accesul spectatorilor, 13.000, la meciurile pe care Arena Naţională le va găzdui. / Foto: digisport.ro
Bucureştiul se află printre cele opt oraşe care au confirmat că vor permite accesul spectatorilor, 13.000, la meciurile pe care Arena Naţională le va găzdui. / Foto: digisport.ro

Primăria Municipiului București a anunțat că Arena Națională are nevoie de modificări pentru a găzdui în condiții optime cele patru meciuri de fotbal din cadrul Euro 2020.

SHARE

Euro 2020 va avea loc între 11 iunie și 11 iulie 2021, campionatul fiind amânat anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19. 

Iar România va găzdui patru meciuri: pe 13 iunie, de la ora 19:00, meciul Austia - Macedonia de Nord, pe 17 iunie, de la ora 16:00, meciul Ucraina - Macedonia de Nord, 21 iunie, de la ora 19:00, meciul Ucraina - Austria și pe 28 iunie, de la ora 22:00, optimile Euro 2020 (câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C).

UEFA a solicitat mai multe lucrări pentru ca meciurile să se desfășoare în condiții optime pe Arena Națională, iar mai multe modificări se află deja în desfășurare. 

Pentru modernizările solicitate de UEFA pe Arena Naţională şi care se află în plină desfăşurare, stadionul a fost închis, iar FCSB, echipa care obişnuia să evolueze pe cel mai mare stadion al ţării, s-a mutat la Giurgiu.

Echipa lui Becali se va putea întoarce în Capitală pentru două meciuri, între 2 şi 14 mai, după care UEFA va prelua arena, conform unui răspuns oferit de Primăria Capitalei la solicitarea digisport.ro.

Citește și:

Câți spectatori vor putea participa la meciurile EURO 2020 de la București

Gazon hibrid și zece mii de scaune noi

În data de 7 aprilie a fost finalizată procedura de îndepărtare a gazonului existent. Recoltarea noului gazon (de tip hybrid) a fost realizată pe 12 aprilie. Încărcătura va fi descărcată la Arena Națională în data de 16 aprilie. Procedura de montare va fi finalizată în jurul datei de 26 aprilie.

În jurul datei de 2 mai pe Arena Națională vor putea fi găzduite din nou meciuri de fotbal, iar stadionul va fi predat celor de la UEFA pe 14 mai.

Citește și:

Cum poate Novak să arate că nu Gigi Becali este ministrul Sportului. O întâmplare cu Csaba Gal

De asemenea, sunt înlocuite 10.000 de scaune dintre cele 55.000 de pe arenă, şi va fi amenajată o zonă nouă pentru operatorii TV. Au fost instalate zeci de aparate de aer condiționat și a fost asigurată corespunzător ventilația tuturor spațiilor.

Bucureştiul se află printre cele opt oraşe care au confirmat că vor permite accesul spectatorilor, 13.000, la meciurile pe care Arena Naţională le va găzdui în vară la turneul final al EURO 2020.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te