Premiile Laureus 2021, pentru cei mai buni sportivi ai anului

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 07.05.2021 - 10:48
Jucătorii de tenis Rafael Nadal şi Naomi Osaka şi-au adjudecat premiile Laureus 2021 pentru cei mai buni sportivi ai anului. / Foto: tri-today.com

Jucătorii de tenis Rafael Nadal şi Naomi Osaka şi-au adjudecat premiile Laureus 2021 pentru cei mai buni sportivi ai anului, relatează Reuters.

SHARE

Spaniolul Nadal a egalat anul trecut recordul lui Roger Federer, de 20 de titluri de Mare Şlem câştigate, după ce s-a impus pentru a 13-a oară la Roland Garros.

Japoneza Osaka a cucerit în 2020 al doilea său titlu la US Open.

Pentru Nadal aceasta este a patra oară când câştigă un premiu Laureus, după ce anterior le-a obţinut şi pe cele pentru cel mai bun sportiv, revelaţia anului şi revenirea anului.

''Probabil că şi alţi sportivi merită trofeul, ca şi mine, dar anul acesta a fost al meu şi nu pot fi mai fericit. Să câştig Open-ul Franţei şi să egalez cele 20 de titluri de Mare Şlem ale lui Federer a fost un moment de neuitat. Înseamnă mult să îl egalez pe cel mai mare rival al meu, bunul meu prieten. Este ceva special după istoria pe care o avem amândoi, pe teren şi în afara lui'', a spus Nadal (34 ani).

Citește și: Apără Duckadam! Steaua Bucureşti a câștigat Cupa Campionilor Europeni la fotbal acum 35 de ani

Laureus a lăudat ''declaraţia de forţă'' a japonezei Osaka la US Open, pentru susţinerea mişcării ''Black Lives Matter'', subliniind injustiţia rasială prin purtarea a diferite măşti la meciurile sale cu nume ale afro-americanilor ucişi în ultimii ani.

''Cred că e important să îmi folosesc vocea, deoarece simt că de multe ori am reţineri şi îmi fac griji legate de ce crede lumea despre mine, dar dacă ai o platformă e important să o foloseşti'', a declarat Osaka (23 ani).

Tenisul a dominat ceremonia digitală de la Sevilla, având în vedere că fostei mari jucătoare americane Billie Jean King i-a fost decernat premiul pentru întreaga viaţă.

Citește și: Activele fondurilor de pensii facultative au crescut cu 30,37% în primul trimestru

Bayern Munchen a fost desemnată echipa anului, după ce a reuşit să câştige în decurs de şase luni şase trofee, campionatul, Cupa şi Supercupa Germaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Cupa Mondială a Cluburilor.

Campionul mondial de Formula 1, britanicul Lewis Hamilton, a primit premiul Sportivul Avocat al anului, pentru implicarea sa în lupta împotriva rasismului.

Quaterback-ul Patrick Mahomes a fost desemnat Revelaţia anului, după ce a câştigat în 2020 Super Bowl-ul, cu echipa de fotbal american Kansas City Chiefs, la 24 de ani.

Fotbalistul egiptean Mohamed Salah, de la Liverpool, s-a ales cu premiul pentru Inspiraţie Sportivă, graţie angajamentului său social.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te