Povestea adolescentei care a intrat în Cartea Recordurilor pentru pilotaj. Alice Ene, ”Regina Drift”

DE Valeria Cupă | Actualizat: 11.10.2023 - 19:09

Alice Ene este adolescenta româncă intrată în Cartea Recordurilor pentru pilotaj. Avea doar 14 ani. Acum, la 16 ani, câștigă ultima etapă din Campionatul European de Drift la Clasa Queen. A făcut ca imnul României să răsune în Grecia.

SHARE
O adolescentă de 16 ani a făcut să răsune imnul României la Campionatul European de Drift din Grecia din 6-7 octombrie.  Ea a obținut locul I la clasa Queen. 
 
Pentru Alice Ene DRIFT GIRL este prima participare peste hotare în acest an, ea fiind și mezina grupei Queen, a explicat Cosmina Ene, mama lui Alice, pentru Newsweek. 
 

Povestea adolescentei care a intrat în Cartea Recordurilor pentru pilotaj. Alice Ene, ”Regina Drift”

România a fost reprezentată cu succes la Serres, Grecia, la Campionatul European de Drift, etapa finala Drift Kings International de către Alice Ene. Aceasta a obținut locul 1 la clasa Queen.

”Vineri și sâmbătă (6-7 octombrie 2023) a avut loc la Serres, Grecia, runda finală din Campionatul European de drift - Drift Kings International Series.

Citește și: Alice Ene, românca de 14 ani încoronată „Regina Drift”-ului în Europa. Radu Văduva, „Rege” la Pro 2

La clasa Queen au fost 5 participante (Lituania, Franța, Bulgaria și 2 concurente din România, iar Alice a reușit să obțină locul 1,  anul acesta este prima participare peste hotare deoarece bugetul nu ne-a permis să depășim granițele țării!”, a spus mama lui Alice. 

Putem spune că aceste calități sunt moștenite. Alice Ene este fiica cea mare a lui Sorin Ene, campionul național și vicecampionul european la drift. Campionul are de fapt două fete. 

Sara (11 ani), sora lui Alice este pasionată de partea de mecanică. ”De la 7-8 ani știa să schimbe anvelope, să folosească pistolul pneumatic, știe să alimenteze” a spus tatăl ei, mândru de faptul că fetele îi calcă pe urme.

La 13 ani Alice a devenit cel mai tânăr pilot profesionist de drift licențiat, la nivel mondial după ce a trecut cu brio examenul de licențiere.

Un an mai târziu, la 14 ani, a reușit să câștige titlul de Campioană Europeană 2021 - Drift Queen of Europe, performanță care, de altfel, va fi recunoscută și încadrată oficial de către Cartea Recordurilor.

Citește și: O româncă, cea mai tânără „Regină a Drift-ului” din lume. Are 14 ani și s-a impus din prima cursă

De la derapaj controlat la folclor

De multe ori Sorin și fetele lui lasă ”costumele” de automobiliști pentru cele de artiști populari. El și Alice sunt absolvenți ai Școlii de Arte Populare București.

”Am urmat cursurile de canto-muzică populară patru ani la Școala de Artă Populară împreună cu Alice, fetița mea. Am absolvit, am făcut și o specializare. Este o a doua pasiune, este la nivel de hobby însă. Nu am dezvoltat-o atât de mult pentru că driftul ne ocupă foarte mult timp, dar ne place foarte mult. Am toată costumația autentică de la Liviu Vasilică”, a explicat Sorin Ene.

Pentru Alice Ene este prima participare peste hotare din acest an. Din cauza costurilor foarte mari nu a putut merge la alte concursuri.

Antrenamentul unui campion de drifturi este foarte scump. Aproximativ 2.500 de euro pentru două zile. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te