UPDATE Victor Pițurcă este audiat în cazul unor măști livrate. Atunci, 98% dintre banii aferenți unui contract încheiat de MApN cu firma Helios Dentserv, care a presupus distribuirea a 100.000 de măști FFP3 în unitățile sanitare ale Ministerului, au revenit firmei PAV Green Energy, al cărei unic asociat este Alexandru Victorio Piţurcă (38 de ani), fost fotbalist și fiul antrenorului Victor Pițurcă.
n mai 2020, după ce s-a încheiat starea de urgență, Helios Dentserv a încheiat un contract de cesiune de creanță cu PAV Green Energy SRL, firma lui Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer al naționalei de fotbal a României, Victor Pițurcă.
Astfel, firma acestuia avea dreptul de a încasa contravaloare tuturor produselor medicale cumpărate de MApN. Ministerul a plătit către firma lui Pițurcă 11.068.400 de lei, echivalentul a aproximativ 2,23 milioane de euro, un procent de 98% din valoarea totală a contractului. PAV Green Energy a primit și contravaloarea celor 100.000 de măști FFP3, care ulterior au generat probleme.
În septembrie 2020, experții au transmis că măștile FFP3 nu respectă standardele de rezistență împotriva germenilor. Inspecția Muncii informa Ministerul că măștile fuseseră testate de un laborator neacreditat de guvernul chinez, potrivit gsp.
Pițurcă a antrenat pe Al Ittihad în 2015 când a semnat un contract de 2,1 milioane de dolari pe an.
"De unde atâția bani? Ce, eu am banii lui Mircea Lucescu? Am antrenat eu 10 - 12 ani pe Șahtior Donețk? Eu am câștigat bani în acei doi ani când am antrenat în Arabia Saudită.
Bine, am câștigat și cât am fost la Federația Română de Fotbal, dar... Eu întrețin 15-20 de oameni. Am o familie mare, dacă n-aș fi eu ar fi greu. Nu, nu pot să spun că sunt mare bogat", a declarat Victor Piţurcă în podcastul "Tare de tot", realizat de Viorel Grigoroiu.
„Sport și mănânci puțin. Nu bagi în tine așa cu nemiluita. Mai am și eu zile când mănânc, dar în general mănânc foarte puțin și totul bun. Am o fermă și numai de acolo consum legume și carne.
Numai de acolo, din comerț nu aș mânca. În România, în momentul de față, carnea și legumele sunt de cea mai joasă calitate", a mai spus Pițurcă.