Număr record de cazuri COVID în campionatul englez de fotbal. Zece meciuri au fost amânate

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.12.2021 - 09:25
Număr record de cazuri COVID în campionatul englez de fotbal: Zece meciuri au fost amânate / Sky News

Între 6 şi 13 decembrie, s-au înregistrat 42 de cazuri de infectare cu noul coconavirus, în timp ce între 13 şi 20 decembrie acestea au ajuns la 90.

SHARE

Premier League a anunţat, luni, că au fost înregistrate 90 de cazuri pozitive de infectare cu noul coronavirus în ultimele şapte zile, la cele 20 de cluburi din campionat, un număr mai mult decât dublu faţă de ultimul raport şi un record de la începutul pandemiei, în martie 2020, informează lequipe.fr.

Citește și: Ministrul Sănătății a anunțat când va fi introdus certificatul COVID la locul de muncă

În ultima perioadă, zece meciuri au fost amânate din cauza coronavirusului, şase în ultima etapă.

 Cu toate acestea, grupările au decis, luni, să nu întrerupă competiţia de sărbători şi să joace meciurile dacă au 13 jucători valizi şi un portar.

Citește și: „Miracolul” românesc: România are un decedat la 12 infectări. Spania și UK, un mort la 400 infectări
 Cele 20 de cluburi ale primei ligii engleze s-au întâlnit, luni, pentru a discuta cum ar putea face faţă provocărilor cu care se confruntă după ce şase meciuri au fost amânate, week-end-ul trecut, din cauza Covid-19. Amânarea etapei de Crăciun era o posibilitate. Nu a avut loc niciun vot şi, prin urmare, se vor desfăşura două etape pe parcursul a cinci zile, începând cu 26 decembrie. Era de aşteptat ca etapa cu numărul 20, care începe în 28 decembrie, să fie amânată pentru a reduce presiunea asupra echipelor din Premier League.

Număr record de cazuri COVID în campionatul englez de fotbal. Zece meciuri au fost amânate

Se pare că Liverpool, locul 2 în clasament, la trei puncte de Manchester City, a făcut parte dintr-un grup de cluburi care a încercat amânarea etapei cu numărul 20.

După remiza de duminică, de la Londra, cu Tottenham, scor 2-2, antrenorul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, a declarat că meciurile din 26 şi 28 decembrie nu sunt fezabile.

"Este imposibil, nu avem jucători. Trebuie să ne gândim că vom avea un caz suplimentar sau două. Pur şi simplu nu putem să împingem lucrurile până la capăt. În 26 şi 28, nu este posibil. Am prefera să jucăm, dar avem nevoie de ajutor cu programul", a spus germanul, citat de news.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.