Naționala României, mai motivată ca niciodată să învingă Elveția: „Vom ajunge o echipă mare din nou”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.06.2023 - 14:25
Nicolae Stanciu - Foto: Profimedia Images

După remiza rușinoasă din meciul cu Kosovo, scor 0-0, echipa națională a României se pregătește pentru „meciul vieții” contra Elveției care se va disputa în această seară de la ora 21:45.

SHARE

În conferința de presă premergătoare partidei, Nicolae Stanciu a vorbit despre importanța jocului și despre obiectivul calificării la Campionatul European din 2024.

Naționala României, mai motivată ca niciodată să învingă Elveția

Decarul echipei naționale, mai motivat ca niciodată pentru acest meci, consideră că echipa are un viitor promițător, iar jucătorii vor contribui la creșterea performanțelor echipei.

"În acest moment, nu suntem o echipă mare, mai ales că nu am participat la un turneu final de opt ani. Declarația lui Xerdan Shaqiri nu face decât să ne motiveze și mai mult. Noi știm ce trebuie să facem, știm unde ne dorim să ajungem și cu siguranță vom deveni din nou o echipă mare.

Citește și: Putin pregătește un „atac chimic” la scară largă în Crimeea: „Să fim pregătiți pentru ce e mai rău”

După cum a spus și antrenorul, în echipa națională nu avem mulți jucători care evoluează la cluburi de top din Europa, de aceea această calificare înseamnă foarte mult pentru noi.

Poate vom reuși să ne facem remarcați și să atragem atenția unor cluburi importante. Mă refer în special la jucătorii mai tineri, care vor avea șansa de a se transfera la echipe de top dacă ne calificăm la EURO.

Citește și: Oficialii de la Kremlin se îmbată până cad sub mese. Contraofensiva ucraineană i-a stresat la maxim

Ne dorim foarte mult să ajungem acolo, luptăm împreună. Cu siguranță, echipa națională a României va crește și vom atinge obiectivele pe care ni le-am propus”, spune decarul tricolorilor.

Despre remiza din meciul cu reprezentata Kosovoului, Stanciu a spus: „Suntem bucuroși că am trecut peste acel meci, însă nu îmi amintesc să fi jucat pe un teren atât de dificil. Știm ce am realizat și am sărbătorit acel punct pentru că știm cât de mult am muncit pentru el, potrivit digisport.ro.

Desigur, o victorie ar fi ideală, dar și un punct ar fi suficient".

Cu ce echipă va ataca România în această seară?

Portari: Ștefan Târnovanu, Marian Aioani, Horațiu Moldovan

Fundași: Andrei Rațiu, Cristian Manea, Andrei Burcă, Radu Drăgușin, Ionuț Nedelcearu, Adrian Rus, Valentin Țicu, Raul Opruț

Mijlocași: Marius Marin, Tudor Băluță, Vladimir Screciu, Darius Olaru, Nicolae Stanciu, Alexandru Cicâldău, Ianis Hagi, Deian Sorescu, Olimpiu Moruțan, Florinel Coman, Dennis Man, Valentin Mihăilă

Atacanți: George Pușcaș, Denis Alibec, Louis Munteanu

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te