Oficialii de la Kremlin se îmbată până cad sub mese. Contraofensiva ucraineană i-a stresat la maxim

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.06.2023 - 11:39
Oficialii de la Kremlin se îmbată până cad sub mese - Foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Oficialii de la Kremlin apelează la băutură în exces pentru a face față stresului cauzat de contraofensiva ucrainenă care produce pierderi colosale în rândul trupelor ruse, au declarat surse apropiate de Kremlin pentru site-ul de știri rusesc Verstka.

SHARE

De când a început războiul, nu doar rușii obișnuiți, ci și oficialii și oamenii de afaceri apropiați guvernului s-au confruntat cu probleme psihologice. Aceștia preferă să facă față stresului în mod tradițional - cu alcool

Kremlinul și-a dublat indemnizația de vin pentru oficialii ruși pentru a atenua stresul provocat de contraofensiva din Ucraina.

Oficialii de la Kremlin se îmbată până cad sub mese

Surse au declarat pentru site-ul de știri Verstka, aflat în exil, că oficialii guvernamentali ruși au început să bea coniac pe tot parcursul zilei și să se prezinte la întâlniri beți și morocănoși.

"Nu toată lumea obișnuia să își înceapă ziua cu un pahar de vodcă, dar acum cunosc mult mai mulți oameni care o fac. Pentru unii, un pahar s-a transformat într-o sticlă", spun jurnaliștii ruși.

Citește și: Șeful OMV, negocieri pentru gazele din Marea Neagră. Scutiți de un miliard €, ne-au dat în judecată

Șeful uneia dintre regiunile din Districtul Federal Central al Rusiei fusese observat consumând alcool în cantități uriașe și, din acest motiv, chiar a lipsit de mai multe ori de la discursul lui Vladimir Putin în fața Adunării Federale, la care fusese invitat.

În ultima vreme, însă, el "a luat-o complet razna", spune publicația rusă. "Ziua începe fie căutându-l, fie încercând să-l trezească cu telefoane", a declarat sursa. - Există chiar și o persoană specială care îl caută".

Se îmbată și ascultă muzică sovietică

Citește și: 66.838 de copii nu ajung, luni, la Evaluarea Națională. Statul nu are nicio informație despre ei

Sursa care a vorbit pentru presa rusească spune că atunci este în stare de ebrietate, guvernatorul ascultă întotdeauna aceeași muzică - cântece de victorie sovietice, grupul Lyube, descris ca fiind formația preferată a președintelui Putin, și "orice muzică veselă de blatnyak".

Un jurnalist al Verstka a relatat că viceguvernatorul uneia dintre regiunile din Urali, a relatat că oficialul îi trimite des mesaje în care recunoaște că "băuse mult" și că începuse să bea mai mult de la începutul războiului. Viceguvernatorul a adăugat că a încetat să mai facă exerciții fizice de la începutul războiului și că "nu se poate opri deloc din băutură", ceea ce, totuși, i se pare "în general normal". După vestea despre contraatacul ucrainean, oficialul a încetat să mai comunice.

În ciuda angajamentului președintelui față de un stil de viață sănătos, autoritățile beau "mult și toate amestecate", a declarat pentru Werstka viceguvernatorul uneia dintre regiunile din Districtul Federal Central. Chiar și la banchetele oficiale de stat, limita de alcool a fost stabilită recent la una și jumătate sau două sticle de persoană, potrivit verstka.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te