Nadal – Federer, o reeditare a "meciului secolului" de la Wimbledon 2008

DE Mihai Duță | Actualizat: 12.07.2019 - 14:00
6 iulie 2008: Roger Federer îl felicită pe Rafael Nadal pentru titlul câștigat la Wimbledon, la finalul uneia dintre cele mai spectaculoase partide din istoria tenisului Foto: Gettyimages

Cei doi tenismeni se vor întâlni în semifinalele ediției din acest an, astăzi de la ora 17.30. Finala jucată de aceiași sportivi în 2008, a fost considerată meciul secolului, la concurență cu partida dintre Björn Borg și John McEnroe din 1980.

SHARE

Multă vreme specialiștii au considerat finala din 1980 ca fiind cel mai bun meci de tenis din istorie . Confruntarea era foarte așteptată și pentru că era vorba de caractere total diferite. Borg era un jucător sobru, cu lovituri foarte puternice și precise, în timp ce McEnroe era un tenismen clasic și spectaculos, un personaj guraliv care dădea mereu impresia că principalul său adversar era arbitrul, cineva din public sau chiar el însuși. McEnroe a fost huiduit în debutul partidei, publicul sancționându-l după dialogurile încinse cu oficialii semifinalei pe care o câștigase în fața lui Jimmy Connors.

În 1980, Björn Borg îl învingea pe John McEnroe în finala de la Wimbledon, partida fiind considerată a fi cea mai spectaculoasă până în 2008 Foto: Gettyimages

Primul set a fost câștigat lejer de McEnroe (6-1), însă Borg a reușit să egaleze. Apoi, cei doi au mers cap la cap. La finalul celui de-al patrulea set, McEnroe a salvat cinci puncte de meci și a reușit să câștige cu 18-16. Despre acest tie-break s-a spus că a fost cel mai captivant din istoria acestui sport. Al cincilea set i-a revenit lui Borg , iar suedezul a câștigat astfel partida. Scorul a fost:  1–6, 7–5, 6–3, 6–7(16–18), 8–6 .

Wimbledon 2008

Aveau să treacă încă 28 de ani până la prima finală de la Wimbledon considerată a fi la fel de spectaculoasă.  În 2008 Rafael Nadal l-a învins pe Roger Federer tot în cinci seturi (6–4, 6–4, 6–7(5–7), 6–7(8–10), 9–7) .

În 2008, Nadal reuşea să îl detroneze pe Federer pe iarba de la All England Club după două tentative eşuate în 2006 şi 2007, câştigând primul titlu de Grand Slem pe o altă suprafaţă decât zgura. Spaniolul are în acest moment avantaj în meciurile directe cu Roger Federer, 24-15, Nadal întrerupând în urmă cu o lună, la Roland Garros, o serie de cinci victorii consecutive ale elveţianului.

Astăzi, la ora 17.30, la Wimbledon se va consuma un nou episod în această luptă a titanilor, iar meciul va putea fi urmărit la Eurosport. .

În cealaltă semifinală se vor confrunta Novak Djocovic și Roberto Bautista.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.